Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Υπό κατάληψη η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Βίντεο)

Υπό κατάληψη τελεί από τις 6.30 το πρωί της Παρασκευής η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, από Λαρισαίους εκπαιδευτικούς που τελούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη ενός νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων μετά  την προχθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης να αναστείλει την αρχική της απόφαση στις αιτήσεις αναστολής που υπέβαλλαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ανά την επικράτεια και με την οποία μπορούσαν να επιστρέψουν προσωρινά στις θέσεις τους.

Παράλληλα, οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ότι ψεύδεται επανειλημμένα όταν δηλώνει ότι μεγάλος αριθμός από αυτούς έχουν «απορροφηθεί» στις υπόλοιπες δομές του υπουργείου (ΙΕΚ, για παράδειγμα).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο onlarissa η εκπρόσωπος των Λαρισαίων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα Δήμητρα Κόκοβα, «παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, ούτε ένας εκπαιδευτικός δεν έχει «απορροφηθεί», ενώ δεν έχουμε καν τεθεί σε κινητικότητα»!

«Στον εμπαιγμό και την ένταση των κυβερνητικών αποφάσεων  θα απαντήσουμε με την ίδια ένταση», ξεκαθάρισε η κ. Κόκοβα, προεξοφλώντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι το οκτάμηνο της περιόδου της διαθεσιμότητας, κατά το οποίο οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, περισσότεροι από 100 στην περιοχή μας, αμείβονται με το 70 % του μισθού τους, λήγει στις 22 Μαρτίου του 2014, οπότε και θα βρεθούν μπροστά στο φάσμα της απόλυσης.

Η σημερινή κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του ωραρίου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: