Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Διαμαρτυρίες για τη δίωξη συνδικαλιστικού στελέχους

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το απαράδεκτο γεγονός της άσκησης πειθαρχικής δίωξης κατά της Αιρετού του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Προέδρου του Συλλόγου Μολάων «Γιάννης Ρίτσος», Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Οι κατηγορίες για αναξιοπρεπή συμπεριφορά επειδή η συνάδελφος άσκησε το συνδικαλιστικό καθήκον της ενημέρωσης των συναδέλφων για τα δικαιώματά τους,  σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΔΟΕ και του Συλλόγου της, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και έκφραση.

Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη κατά της συναδέλφου στην οποία δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Δηλώνουμε πως θα εναντιωθούμε σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και δημοκρατικής συνδικαλιστικής δράσης. 

Από τη Δ.Ο.Ε.

image

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη δίωξη της Προέδρου του Συλλόγου Εκπ/κων ΠΕ «Γιάννης Ρίτσος», κας Παπαδοπούλου Ελισάβετ, με την ασαφή και γενικόλογη κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας, θέτοντας ορισμένα ερωτήματα:

        Είναι άραγε αναξιοπρεπής συμπεριφορά η Πρόεδρός αλλά και Αιρετή εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας να ασχολείται καθημερινά και να προσπαθεί να αναδείξει αλλά και να  επιλύσει τα προβλήματα που ανακύπτουν με γνώμονα πάντα το συμφέρον μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών;

        Είναι άραγε αναξιοπρεπής συμπεριφορά η αντίδραση στην υποβάθμισης της Παιδείας και τη στέρηση κάθε κοινωνικού αγαθού από τους  πολίτες;

      Μήπως εντάσσεται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης  και φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης;

      Μήπως μέσω της συνδικαλιστικής δίωξης επιχειρείται η τρομοκράτηση, ο εκβιασμός και η υποταγή των εκπαιδευτικών σε μια πολιτική που επιδιώκει την ακύρωση εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων;

      Μήπως όλα αυτά εντάσσονται στην  προσπάθεια να στρέψουν την προσοχή μας σε θέματα καθημερινής τριβής με σκοπό να αποπροσανατολίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα απ’ τα πραγματικά προβλήματα;

Δε θα επιτρέψουμε ο κόσμος της εργασίας να βρίσκεται απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή στη συνάδελφό μας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ                                ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΕΓΚΟΥΛΗΣ

delomouzos

Επαναφορά της συνδικαλιστικής ζωής σε ημέρες χούντας επιθυμεί η Δνση Εκπσης Λακωνίας με τη δίωξη που ασκεί σε βάρος της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετής του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρου του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας.

Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ).

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η δίωξή της έχει πολιτικό και διοικητικό χαρακτήρα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τόσο την ίδια, για να σταματήσει την αγωνιστική της δράση, όσο και συνολικά τους εκπαιδευτικούς, επιβάλλοντας την υποταγή στις αυθαιρεσίες της διοίκησης καθώς πραγματοποιείται άμεσα μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις από τη συνάδελφο τέτοιων αυθαιρεσιών.

Η δίωξή της ήταν προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη, καθώς εδώ και μήνες διάφοροι «καλοθελητές» από την πλευρά της διοικητικής ιεραρχίας την προειδοποιούσαν να σταματήσει την έντονη και αποκαλυπτική συνδικαλιστική της δράση. Ταυτόχρονα διέδιδαν φήμες περί επικείμενης δίωξής της στα σχολεία της περιοχής ώστε να επιβληθεί κλίμα τρόμου.

Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί δεν φοβήθηκε. Στην εποχή της αποδιάρθρωσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου και της μετατροπής του σε ναό της αγοράς (που δε χωρά μέσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα) αταλάντευτα υπερασπίζεται τα δικαιώματα κάθε εκπαιδευτικού και τη δημόσια παιδεία.

Η δίωξή της είναι πρωτοφανής για το γεγονός πως ποινικοποιείται η τοποθέτηση-γνώμη της αιρετού και προέδρου του συλλόγου «Γιάννης Ρίτσος», επειδή είναι αντίθετη από αυτή της διοίκησης. Είναι ενέργεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που «δηλώνει» πως οι σύλλογοι και οι αιρετοί θα μπορούν, στο εξής, να εκφέρουν άποψη μόνο εάν αυτή συμφωνεί με αυτή της διοίκησης!

Η δίωξη της συναδέλφου έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε αγωνιστή-αγωνίστρια, στην προσπάθεια χτυπήματος κάθε αντίδρασης απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας και της διοίκησης. Μετά το νέο πειθαρχικό, τις διώξεις για αγωνιστικές εκδηλώσεις εκτός υπηρεσίας, η δίωξη της συναδέλφου Παπαδοπούλου αλλά και η απόπειρα απαγόρευσης των Γενικών Συνελεύσεων με μη έγκριση αδειών για την πραγματοποίησή τους, συνιστούν ουσιαστική αναβάθμιση και ένταση της επίθεσης απέναντι στα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες καθώς τώρα βαπτίζεται ως παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.

Η κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο Παιδείας και η Διοίκηση είναι αυτοί που υλοποιούν τη βαρβαρότητα του μνημονίου, αυτοί που σχεδιάζουν το σχολείο των ελαστικά εργαζόμενων και φτωχών εκπαιδευτικών, που κατεδαφίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, που θέλουν τους μαθητές αυριανούς αναλώσιμους στη ζούγκλα της αγοράς, που βάζουν στη γκιλοτίνα των περικοπών κάθε κοινωνική ανάγκη προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Στην προσπάθεια τους αυτή θέλουν κάθε εργαζόμενο υποταγμένο στη βαρβαρότητα της νομοθεσίας των Μνημονίων και της ΕΕ, με σκυμμένο το κεφάλι στο περιβάλλον διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Είναι άμεση ανάγκη για σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και τα συνδικαλιστικά όργανα στο σύνολό τους να απαιτήσουν το άμεσο σταμάτημα της διαδικασίας δίωξης της συναδέλφου καθώς ή έστω και τυπική συνέχιση της αποτελεί αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα καθώς θα αποτελεί «δεδικασμένο» και πρότυπο για ανάλογες διώξεις στο μέλλον.

Τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και η περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν τεράστια ευθύνη και καλούνται να παρέμβουν και να σταματήσουν τη δίωξη, σε διαφορετική περίπτωση θα αποδείξουν ότι ταυτίζονται απόλυτα, μεθοδεύουν και καλύπτουν την απολυταρχική ενέργεια του Διευθυντή εκπαίδευσης Λακωνίας, που θυμίζει άλλες εποχές.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει άμεση απόφαση στήριξης και συμπαράστασης στη διωκόμενη συνάδελφο προσφέροντάς της συνδικαλιστική και νομική κάλυψη .
Καλούμε τον «ανακριτή» διευθυντή να παραιτηθεί από την διενέργεια της ΕΔΕ. Κανείς συνάδελφος διευθυντής να μην αναλάβει την ΕΔΕ.
Καλούμε τους συναδέλφους της Λακωνίας να εκφράσουν την άμεση ενεργή συμπαράστασή τους.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΡΑ! ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΠΟ  ΤΟ  ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: