Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σκοταδισμός: Διώκεται εκπαιδευτικός για "αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά"

Η διεύθυνση Εκπαίδευσης Λακωνίας ασκεί δίωξη σε βάρος της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου αιρετής του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας και την εγκαλεί με βάση το "νέο" πειθαρχικό για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας».

Με γενικόλογες και αναχρονιστικές κατηγορίες αντιμετωπίζονται όσοι υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών όπως έκανε και η Ελισάβετ Παπαδοπούλου που αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ).

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Παρεμβάσεις Π.Ε. "Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί δεν φοβήθηκε. Στην εποχή της αποδιάρθρωσης του δημόσιου δωρεάν  σχολείου και της  μετατροπής του σε ναό της αγοράς (που δε χωρά μέσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα) αταλάντευτα υπερασπίζεται τα  δικαιώματα κάθε εκπαιδευτικού  και τη δημόσια παιδεία."

Η βιομηχανία των διώξεων που έχει στήσει το Υπουργείο Παιδείας προσθέτει στην εξίσωση την ποινικοποίηση και την συνδικαλιστική δράση της συναδέλφου τονίζοντας πως οι σύλλογοι και οι αιρετοί  θα μπορούν, στο εξής, να εκφέρουν άποψη  μόνο εάν αυτή συμφωνεί με αυτή της διοίκησης!            

Τα μέλη του Δ. Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας «Γιάννης Ρίτσος» αντιδρούν και καταγγέλλουν την δίωξη της προέδρου του Συλλόγου Ελισάβετ Παπαδοπούλου από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας.

Χαρακτηρίζουν τη δίωξη «απαράδεκτη, ασαφή και γενικόλογη» για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» και δηλώνουν πως σε κάθε περίπτωση  θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο και σύσσωμος ο κόσμος της εργασίας θα βρεθεί απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: