Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πάνω από 150 κενά στη Σάμο - Σε αδιέξοδο η λειτουργία των σχολείων - Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ: 3 Σεπτεμβρίου 2015

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με δύναμη, συνεργασία και αποφασιστικότητα για να αντεπεξέλθουμε στις πολύ δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε.

Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και η κατάσταση στα σχολεία του νομού μας είναι για άλλη μια φορά τραγική. Οι αδιανόητες καθυστερήσεις του Υπουργείου Παιδείας καθώς και η προεκλογική περίοδος διαμορφώνουν εφιαλτική εικόνα για την έναρξη των σχολείων και για χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συνεχίζεται η ανασφάλεια και η ομηρία τους.

Τα λειτουργικά κενά στο ΠΥΣΠΕ Σάμου σε εκπαιδευτικούς, χωρίς την ειδική αγωγή, πριν από την έναρξη των σχολείων είναι τουλάχιστον 150. Αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε στο:

Οι αναπληρωτές δεν πρόκειται να έρθουν στα σχολεία πριν από τις εκλογές

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία, αφού η αρχική εγκύκλιος για τις προσλήψεις δεν βγήκε με ΦΕΚ (!!!) και πρέπει να ξανακάνουν αιτήσεις έως 11/9.

Στη συνέχεια θα καταρτισθούν οι πίνακες, θα γίνουν οι τυχόν ενστάσεις επί των πινάκων και μετά θα γίνουν οι προσλήψεις, οπότε οι συνάδελφοι θα παρουσιασθούν μετά τις εκλογές. Έτσι και οι ίδιοι θα έχουν χάσει τουλάχιστον ένα μήνα δουλειάς αλλά και τα σχολεία θα υπολειτουργούν, αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις των σχολείων.

Φαίνεται λοιπόν ότι έτσι πολλά σχολεία -ιδιαίτερα τα ολιγοθέσια- θα παραμείνουν κλειστά, ενώ άλλα θα βρεθούν σε αδυναμία λειτουργίας, αφού θα υπάρχουν ελάχιστοι δάσκαλοι, χωρίς δυνατότητα να καλυφθεί η πρωινή ζώνη.

@ Όσον αφορά το ΠΥΣΠΕ στις 3 Σεπτέμβρη έγιναν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών:

· ειδικοτήτων που ήταν στη διάθεση

· που ζητούσαν αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ

· που ήρθαν με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΠΕ

Επίσης δόθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπ/κό ΠΕ70/Δασκάλων

Τις τοποθετήσεις μπορείτε να τις δείτε στα:

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2015/09/3-9-15_3.html

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2015/09/3-9-15.html

Τέλος, υπενθυμίζουμε:

1. Οι αιτήσεις των αναπληρωτών θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη. Οι συνάδελφοι από την Ικαρία και τους Φούρνους μπορούν να εξουσιοδοτήσουν άτομο από τη Δ/νση για να μην μετακινηθούν στη Σάμο για τις αιτήσεις τους, αφού έρθουν σε επικοινωνία με το γραφείο.

2. Θα γίνει η διαδικασία πλήρωσης θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Σάμου. Πρόκειται για τις σχολικές μονάδες 1ου,2ου Ραχών στην Ικαρία και του Ειδικού σχολείου στη Σάμο.

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους!

 Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μαντζώρος Φώτης

Αναπληρωτής Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6977395607-2275041346

Διαβάστε περισσότερα στις ανακοινώσεις του αιρετού στο: http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: