Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ : Παραμένει κλειστό το Δ.Σ. Χώρας

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χώρας Σάμου απέστειλε επιστολή προς την Δ/νση Α΄Βαθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, η οποία αναφέρει:

Το 6 θέσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χώρας, δέχονται μαθητές από μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή της νοτιοανατολικής Σάμου, που ξεκινάει από την Χώρα και φτάνει μέχρι τον Πύργο, κάθε χρόνο ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται.

Φέτος την ημέρα του αγιασμού, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να μας ανακοινωθεί η μερική λειτουργία του σχολείου μας.
Μόνο δυο δασκάλες στο σχολείο μας, μόνο δυο τάξεις για μάθημα και τα υπόλοιπα παιδιά στο σπίτι. Αποτέλεσμα: Εκπαίδευση δυο ταχυτήτων!!

Σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, μετά από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κατά πλειοψηφία αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

• Κανένας μαθητής, από τις δυο τάξεις που θα λειτουργούσαν, να μην πάει σχολείο, ή όλα τα παιδιά σχολείο ή κανένα.
• Να καταγγείλουμε και παράλληλα να διαμαρτυρηθούμε προς τον κάθε υπεύθυνο που δεν ακολούθησε τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι δάσκαλοι να είναι στις θέσεις τους και ΟΛΑ τα παιδιά στα θρανία!!
• Ζητούμε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων των δασκάλων με την πρώτη κατανομή των αναπληρωτών, για να αρχίσει εξολοκλήρου και για όλους τους μαθητές η λειτουργία του σχολείου.
• Σε δεύτερη φάση, ζητούμε την κάλυψη των ολοήμερων τμημάτων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, έναρξη λειτουργίας των τμημάτων ένταξης νηπιαγωγείου και δημοτικού, καθώς και προσλήψεις ειδικοτήτων.

ΟΛΑ τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Χώρας έχουν δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση!!

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου
Χώρας Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: