Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ένωση Γονέων του Δήμου Σάμου: Άμεση κάλυψη όλων των κενών στην Π.Ε. και Δ.Ε.

Εκρηκτικά είναι τα προβλήματα στην εκπαίδευση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα σχολειά στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο νησί μας είναι γεμάτα από παιδιά άλλα άδεια από εκπαιδευτικούς, αφού εδώ και χρόνια έχουν σταματήσει οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και τα κενά καλύπτονται με αναπληρωτές ωρομισθίους κ.ά. οι οποίοι διορίζονται μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε πολλές περιπτώσεις δεν διορίζονται καθόλου. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, υποβαθμίζουν συνεχώς την δημόσια εκπαίδευση και τη μόρφωση που πρέπει να έχουν.

Το ειδικό σχολείο της Σάμου δεν λειτουργεί αφού ο Δήμος δεν φρόντισε εγκαίρως να δώσει λύση στο σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από πέρυσι.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες του Δήμου Σάμου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το ειδικό σχολείο, διότι είχε όλα τα χρονικά περιθώρια να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Σάμου απαιτεί:

· Την άμεση κάλυψη όλων των κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία κανονικά.

· Την άμεση κάλυψη με εκπαιδευτικούς και την λειτουργία των ολοημέρων σχολείων.

· Την άμεση στέγαση του ειδικού σχολειού σε κτίρια μέσα στον ιστό της πόλης που να τηρεί τις προϋποθέσεις σε πρόσβαση, με επαρκής αίθουσες και εργαστήρια, προαύλιο χώρο και ασφάλεια.

Το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: