Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Σάμος: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη και οι Σύλλογοι Γυναικών Σάμου (Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου-Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών-ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου, μέλη της Ο.Γ.Ε.), εκφράζουμε την οργή και αγανάκτησή μας για τις συνεχείς τραγωδίες (τελευταία στη Σάμο και το Φαρμακονήσι) των μεταναστών και των προσφύγων.

Οργή και αγανάκτηση που ολοένα και μεγαλώνει βλέποντας την αγωνία και την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όσων κατάφεραν να φτάσουν στις ακτές της Σάμου και τις απάνθρωπες συνθήκες που είναι αναγκασμένοι να βιώσουν μέχρι να φύγουν από την Σάμο.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τους υπεύθυνους της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, την πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, τα κυκλώματα της παράνομης διακίνησής τους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ για να εξασφαλίσουν ακόμα περισσότερα κέρδη στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές τους και που είναι η αιτία για όλα τα παραπάνω.

Οι παραπάνω φορείς και κινήματα εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Καλούμε τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τις λαϊκές επιτροπές και όλο το λαό της Σάμου να εκφράσουν και να δυναμώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Καλούμε ιδιαίτερα τα συνδικάτα και την εργατική τάξη των νησιών μας ν’ αγωνιστούν και να διεκδικήσουν:

· Μέτρα για την αξιοπρεπή διαμονή, υγιεινή και διατροφή των προσφύγων για το σύντομο διάστημα που χρειάζεται μέχρι την αναχώρησή για τις χώρες προορισμού τους (νερό, τουαλέτες, διατροφή για όσους έχουν ανάγκη, χώρος διαμονής κύρια για γυναίκες και παιδιά). Για όσους μένουν παραπάνω ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.

· Απευθείας πτήσεις από τα νησιά του Αιγαίου προς τον τόπο προορισμού τους.

· Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, την περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές.

· Να καλυφθούν οι ελλείψεις στο νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας και να ενισχυθούν ώστε να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες.

· Να απαιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση γι' αυτό από ΟΗΕ και ΕΕ.

· Κατάργηση όλων των Κανονισμών του Δουβλίνου.

· Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,Ε.Ε.

Εκφράζοντας την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, το επόμενο διάστημα θα συγκεντρώνουμε διάφορα είδη, από τα πλέον απαραίτητα για την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας:

εμφιαλωμένο νερό, γάλα μακράς διάρκειας, πάμπερς και πάνες, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας και κουζίνας, κονσέρβες, μπισκότα κάθε είδους, φρυγανιές και παξιμάδια, παιδικά παιχνίδια, κουβέρτες και σεντόνια κ.λ.π.

ΤΑ ΕΙΔΗ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ:

ΒΑΘΥ: στο Εργατικό Κέντρο Σάμου:

Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00΄ - 13.00΄ και κάθε Τρίτη απόγευμα από 18.00΄ - 20.00΄

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ: Κατόπιν συνεννόησης

Τηλέφωνα Επικοινωνίας Εργατικού Κέντρου 22730 27561,

καθώς και 694 534 2108 και 697 323 4289

Δεν υπάρχουν σχόλια: