Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ..., της Μαρίας Ψαράκη

Και ενώ χύθηκαν τόνοι μελάνι για να πεισθούν οι Έλληνες ψηφοφόροι ότι οι πρόσφατες εκλογές έγιναν επειδή η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ έριξε την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου εμποδίζοντας την προηγουμένως να κυβερνήσει, με την Ευρώπη να παρακολουθεί ήρεμη αυτή τη φορά την προεκλογική περίοδο, χωρίς καμία απολύτως έκπληξη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε εκλογές, σήμερα όλα ξεκαθάρισαν.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ακόμα και για όσους έπεσαν στην παγίδα της δήθεν  ''εκκαθάρισης'' του κόμματος από τους εραστές της δραχμής, από την μοναδική του δηλαδή πια αντιμνημονιακή συνιστώσα.

Ο εξάδελφος λοιπόν του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, μας έδωσε τον πραγματικό λόγο των εκλογών.

Μεταφέρω αυτολεξεί τα όσα δήλωσε με παρέμβαση του μέσω facebook :

«Οι πολίτες με την τωρινή τους ψήφο νομιμοποίησαν πολιτικά το μνημόνιο. Ο κόσμος είναι που ορίζει πολιτικά τα πράγματα, τι είναι ηθικό και τι όχι, τι είναι επιτρεπτό και τι ανεπίτρεπτο. Ο κόσμος μας έδωσε μια γεμάτη δεύτερη ευκαιρία. Δεν μας είπε ''άντε δοκιμάστε λίγο ακόμη''.

Μας είπε ολόψυχα πως παρά τα όσα έγιναν μας δίνει μια γεμάτη ευκαιρία να πάμε τα πράγματα ως εκεί που υποσχεθήκαμε. Και είναι για αυτό τεράστια η ευθύνη να τα καταφέρουμε, να μην τον απογοητεύσουμε, να μην αποτύχουμε.

Δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στον κόσμο που μας ξαναστήριξε με απλοχεριά και ανεκτικότητα στις ανεπάρκειές μας. Η νίκη μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Γενάρη ακριβώς επειδή προηγήθηκαν όσα προηγήθηκαν.

Παρά τη βουβαμάρα των εκλογών, ο κόσμος που μας ψήφισε δεν αισθάνεται ηττημένος. Αλλιώς δεν θα μας ψήφιζε. Και έτσι τρόπον τινά νομιμοποιεί το μνημόνιο πολιτικά, το καθαίρει από το στοιχείο της ήττας, της ανακολουθίας.

Όσοι θέλουν να συνεχίσουν να αισθάνονται έτσι είναι πια πρόβλημά τους ».

Τώρα ξέρουμε όλοι τι ήθελαν οι δανειστές και  κυρίως τι ακριβώς πέτυχαν με τις τελευταίες εκλογές.

Με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά νομιμοποιήσαμε πολιτικά το τρίτο μνημόνιο, το ορίσαμε ως ηθικό και επιτρεπτό. Και δεν το λέω εγώ, ο Γιώργος Τσίπρας το λέει. Το νομιμοποιήσαμε μαζί με όλα τα επαχθή που το συνοδεύουν, μαζί με όλη την εξαθλίωση που θα φέρει στη ζωή μας.

Τώρα δε μένει άλλο από το να υποστούμε τις συνέπειες των πράξεων μας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: