Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

3.200 ΚΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 1.200 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!

Μεγάλος ο όγκος των κενών ακόμα  στην α/θμια! Σύμφωνα με ενημέρωση του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη, αυτή τη στιγμή λείπουν περίπου 1200 νηπιαγωγοί και πάνω από 3200 δάσκαλοι, με βάση τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου, για να καλυφθούν τα κενά! Επίσης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που πήρε από τη Γεν. Δνση προσωπικού ΠΕ και ΔΕ του υπουργείου, σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, έχει ως εξής:

1. Αύριο θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες ειδικής της ΠΕ.

2. Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνουν και οι προσλήψεις ειδικοτήτων για τα ΕΑΕΠ. Οι πιστώσεις από το ΕΣΠΑ, για τις ειδικότητες, είναι1570. Το αν θα γίνουν αύριο εξαρτάται και από τις πιστώσεις του ΠΔΕ.

3. Οι 4000 πιστώσεις του ΠΔΕ δεν έχουν φτάσει ακόμη στο υπουργείο παιδείας,άρα είναι άγνωστο πότε θα γίνει η β' φάση δασκάλων-νηπιαγωγών.

4. Οι 4000 πιστώσεις ΠΔΕ-ακόμη κι αν δινόταν όλες στην ΠΕ-είναι αδύνατο να καλύψουν τα κενά στην πρωινή ζώνη, αφού αυτή τη στιγμή λείπουν περίπου 1200 νηπιαγωγοί και πάνω από 3200 δάσκαλοι, με βάση τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου, για να καλυφθούν τα κενά. Με δεδομένο δε ότι οι πιστώσεις αυτές θα δοθούν αναλογικά σε ΠΕ και ΔΕ, αλλά και κάποιες στην ειδική αγωγή, προκειμένου να καλυφθούν κάποια κενά σε περιφέρειες που δεν έχει ΕΣΠΑ, είναι βέβαιο ότι τα κενά στα σχολεία δεν θα καλυφθούν, αν δεν βρεθούν άλλες πιστώσεις κρατικού προϋπολογισμού ή ΠΔΕ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: