Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΤην Πέμπτη, 1/10, δικάζονται στη Σάμο τα μέλη της ΕΛΜΕ Σάμου: Τάκης Διαμαντίδης, Νίκος Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννης Τζημπούκας. Ο λόγος είναι η συμμετοχή τους στην κατάληψη που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ στις 16-17 Σεπτέμβρη 2013 στα γραφεία της ΔΙΔΕ Σάμου, με στόχο να μην αποσταλεί στην Περιφέρεια η λίστα με τα ονόματα των συναδέλφων που είχαν χαρακτηριστεί από τον προϊστάμενο ως πλεονάζοντες. Η αποστολή αυτών των ονομάτων θα είχε ως αποτέλεσμα :

1. Την υποχρεωτική μετακίνηση των συναδέλφων σε περιοχές εκτός Σάμου ή την ένταξή τους στη λίστα των υποψηφίων για διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων

2. Την αποψίλωση των σχολείων του νομού Σάμου από εκπαιδευτικούς και την παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Έτσι, στις 16/9/2013, πρώτη μέρα της απεργίας διαρκείας που είχε αποφασίσει ο κλάδος, οι απεργοί καθηγητές μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης, αποφάσισαν να καταλάβουν τα γραφεία της ΔΙΔΕ Σάμου και να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. Η κατάληψη διήρκεσε ένα 48ωρο, περιφρουρήθηκε από δεκάδες απεργούς και σταμάτησε αφού πέτυχε το στόχο της.

Η δίωξη αυτών των συναδέλφων (μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ οι τρεις πρώτοι και αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Σάμου ο τέταρτος) δεν είναι μια δίωξη που στρέφεται απλώς εναντίον κάποιων συναδέλφων. Είναι μια δίωξη που ποινικοποιεί τη δράση ενός ολόκληρου σωματείου και έχει στόχο να τρομοκρατήσει όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά κάθε εργαζόμενο. Ιδιαίτερα σήμερα, στις μέρες του 3ου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών και τα προβλήματα όλης της κοινωνίας πολλαπλασιάζονται, η δίωξη αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία. Είναι απαραίτητο όλοι οι εργαζόμενοι να απαντήσουν ενωτικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά.

Προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 8.00-11.00 (το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ έχει ήδη προκηρύξει στάση εργασίας 11.00-14.00)

την Πέμπτη 1η Οκτώβρη και καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει και να δώσει το «παρών» στις 10.00 έξω από το δικαστήριο.

Ø Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες

Ø Λέμε όχι στην τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση των αγώνων

Ø Αγωνιζόμαστε για τη στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                                      Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                                        Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: