Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ ΣΑΜΟΥ

Την Παρασκευή, 25/9, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου παρουσία πλήθους γονέων (κυρίως από τα σχολεία που μέχρι σήμερα παραμένουν κλειστά), μελών του Δ.Σ. Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από τις εντονότατες διαμαρτυρίες και καταγγελίες των παρευρισκομένων για την οικτρή κατάσταση των σχολείων και την ευθύνη, τόσο του υπουργείου και της πολιτικής που ακολουθεί, όσο και του Δ/ντή Εκπαίδευσης που δεν συμπορεύεται με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων της Σάμου.

Από την πλευρά του Συλλόγου μας τέθηκαν τρία ερωτήματα που αφορούσαν:

1. τη δέσμευση του Δ/ντή Εκπαίδευσης (και ταυτόχρονα πρόεδρου του ΠΥΣΠΕ) ότι θα εισηγηθεί την ανακοίνωση ΟΛΩΝ των κενών στους νέους μας συναδέλφους και όχι την επιλεκτική τους παρουσίαση ανάλογα με το πόσοι έρχονται κάθε φορά. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια στις διαδικασίες, προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας και δε δημιουργεί σχολεία α΄ και β΄ προτεραιότητας. Ως εκ τούτου, καλούμε το ΠΥΣΠΕ να στηρίξει την πρόταση αυτή του Συλλόγου μας και να παρουσιάσει όλα τα κενά στους νέους συναδέλφους, ώστε να μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τα σχολεία που επιθυμούν.

2. το σεβασμό στα παιδαγωγικά ζητούμενα κατά τη δημιουργία ή το χωρισμό τμημάτων και συγκεκριμένα το να χωρίζονται τα πολυπληθή τμήματα που είναι στο όριο των 25, να μη γίνεται χρήση του +10%, να υπολογίζονται οι περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και να μειώνεται ο αριθμός των τμημάτων όπως ορίζει ο νόμος

3. να τεθεί εκ νέου το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων, καθώς η υπάρχουσα μοριοδότηση δημιουργεί ορισμένες κατάφωρες αδικίες ανάμεσα στα σχολεία, αλλά και στο νησί γενικότερα, και δεν παρέχει κίνητρα στους εκπαιδευτικούς για κάποια από αυτά.

Δυστυχώς, στα ζητήματα που του τέθηκαν ο Δ/ντής Εκπαίδευσης απέφυγε να απαντήσει... Δήλωσε αναρμόδιος σε θέματα διορισμών, αμέτοχος στην πολιτική της κυβέρνησης, αναφέρθηκε αόριστα στις ενέργειες που έχει κάνει προς το Υπουργείο και δεν απάντησε ούτε καν στα δικά μας ερωτήματα, που αν μη τι άλλο ανήκουν στη δική του αρμοδιότητα. Σύντομα θα δούμε τι θα συμβεί…

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                                      Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                                    Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: