Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους αιρετούς Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη που δικάζονται 12, 17 και 23 Νοέμβρη!!!

xronis_vainas_smallΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς της Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να πράξουν έτσι και τους τιμά που στην βαθμολόγησή τους πήραν υπόψη τους τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄Αθήνας.

Τονίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν δεσμευτεί σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄ Αθήνας να κρατήσουν αυτήν τη στάση πολλούς μήνες πριν το 2011 και τις κρίσεις των διευθυντών και χωρίς να γνωρίζουν καν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι διευθυντές. Παρόμοια στάση κράτησαν και άλλοι συνάδελφοι/ισσες αιρετοί σε πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Άρα οι αιρετοί εφάρμοσαν τη διακηρυγμένη θέση τους, η οποία μάλιστα υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων της Γ΄ Αθήνας τον Νοέμβριο του 2010 στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια όπου εκλέχτηκαν ως αιρετοί. Είναι σαφές δηλαδή ότι οι υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν με τη χαμηλότερη βαθμολογία όχι επειδή υπήρχε κάποια «προσωπική διαφορά ή εμπάθεια», αλλά γιατί είχαν σε βάρος τους σοβαρές καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά από τα συνδικαλιστικά σωματεία της Γ΄ Αθήνας.

Σημειώνουμε ότι κατά πολύ «περίεργο τρόπο» σε διάστημα δέκα ημερών ορίστηκαν 4 δίκες σε βάρος των συναδέλφων!!! Συγκεκριμένα:

- Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015: Εκδικάζεται η αγωγή του Χαράλαμπου Αλεξανδράτου (πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας) εναντίον του εκπαιδευτικού Γιώργου Χρόνη για συνδικαλιστικό του φυλλάδιο που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2009 (ο κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος αρχικά ζητούσε με την αγωγή του το ποσό των 125.000 € και στη συνέχεια μείωσε το ποσό στα 30.000 €).

- Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 (ανήμερα της γιορτής του Πολυτεχνείου): Εκδικάζονται οι μηνύσεις των Αταλλιώτου Κυριακής (σχολικής συμβούλου) και του Δάτσικα Θεοδοσίου (πρώην διορισμένου μέλους υπηρεσιακού συμβουλίου της Γ΄ Αθήνας) εναντίον των εκπαιδευτικών Παντελή Βαϊνά και Γιώργου Χρόνη για την αρνητική βαθμολογία στις κρίσεις επιλογής στελεχών εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 2011.

- Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015: Εκδικάζεται (εξ αναβολής) η μήνυση του Χαράλαμπου Αλεξανδράτου εναντίον του εκπαιδευτικού Παντελή Βαϊνά για την αρνητική βαθμολογία στις κρίσεις επιλογής στελεχών εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 2011.

Παράλληλα ξανά με «περίεργο τρόπο» έχουν ξεκινήσει από το Υπουργείο οι διαδικασίες για την παραπομπή των συναδέλφων μας στο πειθαρχικό συμβούλιο της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής με το ερώτημα της δυνητικής αργίας (ν. 4325).

Είναι σαφές λοιπόν σε όλους ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που εξαιτίας του απαράδεκτου πειθαρχικού δικαίου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων συνδικαλιστών σε όλη την Ελλάδα, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των αιρετών Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη, μέχρι την τελική απαλλαγή τους από κάθε δίωξη. Αυτό εξάλλου δηλώνουν οι χιλιάδες υπογραφές των εκπαιδευτικών (της Γ΄ Αθήνας και άλλων περιοχών της χώρας) καθώς και τα εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικά-εργατικά σωματεία, πολιτικούς φορείς, δημοτικά συμβούλια κ.ά. που έχουν ήδη συγκεντρωθεί υπέρ των αιρετών.

- Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις.

- Να αθωωθούν οι αιρετοί, Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης.

- Ζητάμε από τη Δ.Ο.Ε. και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να στηρίξουν συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά τους συναδέλφους.

- Η ΔΟΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών να οργανώσουν άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για να σταματήσει τώρα κάθε πειθαρχική δίωξη.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                   Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                     Μαρία Δάλλη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ίλιον 5-11-2015


Μετά τις «πενταροδεκάρες» για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, τις απόψεις για την Γενοκτονία των Ποντίων έχουμε και ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη;;;

Αξιότιμε κ. Υπουργέ της Παιδείας
Με κατάπληξη ακούσαμε τις απόψεις που εκφράσατε σχετικά με τις «πενταροδεκάρες» στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και την Γενοκτονία των Ποντίων.
Και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από το σοκ και την έκπληξη που μας προκάλεσαν τα λόγια σας κ. Υπουργέ, προχωράτε σε κάτι πρωτοφανές και πρωτάκουστο. Με επίσημο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου που σας εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός Λαός, παρεμβαίνετε δημόσια και απροκάλυπτα και στο έργο πλέον της Δικαιοσύνης και μάλιστα ονομαστικά για κατηγορούμενους του Ποινικού Δικαίου που σε λίγες μέρες δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο κ. Υπουργέ σε συνθήκες Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Σε αντίθεση προς την θεμελιώδη αρχή της Δημοκρατίας που θέλει τις τρεις εξουσίες διακριτές και ανεξάρτητες μεταξύ τους, (Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική), τώρα παρεμβαίνετε και στο έργο της Δικαιοσύνης και των πειθαρχικών συμβουλίων. Και η παρέμβαση αυτή δεν είναι έκκληση, όπως δεν είναι «εθνοκάθαρση» ο σφαγιασμός και η Γενοκτονία τω Ποντίων και δεν είναι «πενταροδεκάρες» ο ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων.
Αλήθεια κ. Υπουργέ πληροφορηθήκατε γιατί δικάζονται αυτοί τους οποίους υποστηρίζετε με τόση προθυμία; Δεν μάθατε ότι οι ίδιοι αποφάσισαν να δικάσουν συναδέλφους τους, τους δίκασαν και τους καταδίκασαν (χωρίς καν να τους δώσουν το στοιχειώδες δικαίωμα να απολογηθούν και να υπερασπίσουν τον εαυτό τους) και τελικά τους «εκτέλεσαν εν ψυχρώ», βαθμολογώντας τους απαξιωτικά και τιμωρητικά στα υπηρεσιακά συμβούλια κατά τις κρίσεις των διευθυντών σχολείων το 2011, αξιολογώντας τους με το βαθμό 3 (τρία) σε κλίμακα με άριστα το 15, χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό;
Δεν μάθατε ότι ενώ οι ίδιοι ήταν εκλεγμένα αιρετά μέλη στα συμβούλια και είχαν αποστολή να προφυλάξουν τους συναδέλφους τους από πιθανές αυθαιρεσίες και παρανομίες της Διοίκησης, αυθαιρέτησαν και παρανόμησαν οι ίδιοι εναντίον των συναδέλφων τους;
Και ο λόγος; Επειδή οι καταδικασθέντες από αυτούς συνάδελφοί τους είχαν διαπράξει το … «μέγα έγκλημα» και είχαν εφαρμόσει το νόμο, όπως ήταν υποχρεωμένοι άλλωστε, όταν ήταν στελέχη της Εκπαίδευσης.
Αλήθεια οι ενέργειές τους αυτές είναι για σας «έκφραση γνώμης», όπως τις «βαφτίζετε» στην ανακοίνωσή σας;
Γνωρίζετε ότι την «καταδίκη» αυτή την είχαν προαποφασίσει και την είχαν προαναγγείλει δημόσια;
Γνωρίζετε ότι μετά τις πράξεις τους, κομπορρημονούσαν δημόσια και υπερηφανεύονταν προκλητικά για τις ενέργειές τους αυτές;
Γνωρίζετε ακόμη ότι οι κατά τα άλλα «δημοκρατικοί» και «αριστερών πεποιθήσεων» συνδικαλιστές, που λένε ότι είναι κατά της αξιολόγησης, αξιολόγησαν με τον χειρότερο τρόπο συναδέλφους τους και τώρα που κλήθηκαν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, τρέχουν και ζητάνε υποστήριξη;
Δεν μάθατε ακόμη ότι αυτούς τους οποίους σπεύσατε να στηρίξετε παρεμβαίνοντας στην Δικαιοσύνη και στα πειθαρχικά συμβούλια, ενήργησαν αντίθετα σε κάθε αρχή νομιμότητας, χρηστής διοίκησης, δεοντολογίας, υπηρεσιακού καθήκοντος και συναδελφικότητος;
Λυπάμαι πολύ κ. Υπουργέ.

Αλεξανδράτος Χαράλαμπος
Δάσκαλος που επί 33 χρόνια υπηρέτησε την Δημόσια Εκπαίδευση μέσα από την τάξη και από διάφορες θέσεις ευθύνης.