Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ:4ωρη (8-12) πανεργατική στάση εργασίας για την Ικαρία

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου η οποία συνεδρίασε την Δευτέρα 16/11/2015 με μοναδικό θέμα την δίκη-δίωξη στις 23/11/2015 στον Άγιο Κήρυκο δέκα επτά (17) εργαζομένων, αιρετών της Τοπικής Διοίκησης και συνδικαλιστών του εργατικού κινήματος γιατί υπερασπίστηκαν, στην πρώτη γραμμή αγώνα του κινήματος, τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση, δικάζονται:

ü 7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας. Kατηγορούνται ότι συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους του γηροκομείου, που ανήκει στην Μητρόπολη Σάμου, όταν αυτή το Φλεβάρη του 2012 θέλησε να το κλείσει, να πετάξει τους εργαζόμενους και τροφίμους στο δρόμο και να μεταφέρει στη Σάμο τους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος του νησιού.

ü 6 συνάδελφοι (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΣ), που συμμετείχαν σε Πανσαμιακή και Πανικάρια κινητοποίηση του ΕΚΣ, του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ και φορέων, η οποία είχε γίνει στα λιμάνια Πειραιά, Ικαρίας και Σάμου, ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά μας και τη δρομολόγηση του πλοίου-σαπάκι ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.

ü 2 συνάδελφοι (εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου του νομού), που με μάρτυρα κατηγορίας τον τότε προϊστάμενο της ΔΟΥ Ικαρίας και νυν Αντιδήμαρχο Σάμου, Τάσο Καλατζή, κατηγορούνται επειδή συμμετείχαν, στα πλαίσια Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 20/2/2013, σε κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο της εφορίας στο νησί.

ü 2 συνάδελφοι (μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα), γιατί έγραψαν σύνθημα σε τοιχίο στον Εύδηλο.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την βιομηχανία διώξεων όχι μόνο στα νησιά μας αλλά και πανελλαδικά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιώντας την πιο σκληρή αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική και τα μέτρα που τσακίζουν τον λαό, προσπαθεί να φοβίσει, τρομοκρατήσει και φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης. Να είναι όμως σίγουρη ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να πετύχει αυτόν της τον στόχο αλλά μας ατσαλώνει ακόμα περισσότερο.

Η Διοίκηση του ΕΚ Σάμου αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 4ωρης πανεργατικής στάσης εργασίας για την Ικαρία την Δευτέρα 23 Νοέμβρη, από ώρα 08.00΄ μέχρι 12.00΄ και να καλέσει τους εργαζόμενους και μαζικά το λαό της Ικαρίας να πάρουν μέρος σε κινητοποίηση έξω από το δικαστήριο στις 08.30΄, απαιτώντας :

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ Ν’ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Βρυνιώτη                                 Μανώλης Νεοφώτιστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: