Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Διάλυση της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής για το Δημόσιο Χρέος- Εντονη αντίδραση της Ζ. Κωνσταντοπούλου, του Γιώργου Αλεξάτου

Μέρα ντροπής η χθεσινή για τον Νίκο Βούτση. Τώρα δεν το καταλαβαίνει. Θα το καταλάβει, όμως, πολύ σύντομα. Όταν θα επιλεγούν άλλοι διαχειριστές των μνημονιών και θα πάει στα αζήτητα κι αυτός και η κυβέρνηση που στηρίζει.

Τότε και όσο ζει, αλλά και όσο υπάρχει Ιστορία, ο Νίκος Βούτσης θα είναι στιγματισμένος με μια αισχρή απόφαση: τη διάλυση της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής για το Δημόσιο Χρέος, που είχε συγκροτήσει η προκάτοχός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την απόφασή του να συγκαλυφθούν οι όροι υπό τους οποίους χρεώθηκε η χώρα και ο ελληνικός λαός, και να καλυφθούν αυτοί που ευθύνονται για τη δραματική κατάσταση την οποία ζούμε.
Στάμπα ανεξίτηλη, Νίκο Βούτση, που θα καλύψει όλη την προηγούμενη δράση σου ως αριστερού.
"Ο Βούτσης!", θα λέει ο κόσμος και οι μέλλουσες γενιές. ¨"Αυτός που έκρυψε από τον ελληνικό λαό την αλήθεια για το χρέος, που υποχρεωνόταν να πληρώνει αυτός ο λαός και να εξαθλιώνεται. Ο Βούτσης... Έτσι τον έλεγαν αυτόν. Νίκο Βούτση".
________________

Εντονη και η αντίδραση της Ζ. Κωνσταντοπούλου σε αυτή την εξέλιξη. Η πρώην πρόεδρος της βουλής σε κείμενο της στο f/b σημειώνει:
Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Προφανώς δεν αντέχει ο Αλεξης Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα και εγκληματικότητα των μέτρων.
Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως και νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς.
Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής.
Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο και διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ'την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: