Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Πληρώνονται οι αναπληρωτές - Δείτε την απόφαση

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροποποιητική απόφαση για «Χρηματοδότηση και Υλοποίηση του έργου “Πληρωμή Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών (2014ΣΕ04700000) από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων”».

Θετικές εξελίξεις έχουμε ως προς την καταβολή των χρημάτων στους αναπληρωτές του ΠΔΕ με αυτή την Υπουργική απόφαση. Το ίδιο και για τις πληρωμές στους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση

6. Από τον ιδιαίτερο λογαριασμό του έργου που θα τηρείται στην Εθνική Τράπεζα, ο Ειδικός Λογαριασμός του ΥΠΑΙΘ θα μεταφέρει πιστώσεις με εντολές πληρωμής στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες θα προσλάβουν προσωπικό μέσω του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

7. Κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό με την επωνυμία «Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας − Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και αντίστοιχα κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με την επωνυμία «Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης» ο οποίος τηρείται αποκλειστικά για το εν λόγω πρόγραμμα. Ως υπόλογοι του αναφερόμενου λογαριασμού ορίζονται αντίστοιχα οι Διευθυντές των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης. Από τον αναφερόμενο λογαριασμό και μόνο πραγματοποιούνται οι πληρωμές των δικαιούχων του εν λόγω προγράμματος

8.Για την εκκαθάριση και την πληρωμή, αποστέλλονται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων οι μισθοδοτικές καταστάσεις, οι οποίες υπογράφονται και βεβαιώνονται αντίστοιχα από τον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον αρμόδιο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Μετά την εξόφληση των εκπαιδευτικών, του προσωπικού των κλάδων ΕΕΠ και του ΕΒΠ και των Ασφαλιστικών Ταμείων, αποστέλλονται στην EYE ΕΔ τα αντίστοιχα αποδεικτικά εξόφλησης.

9. Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των κλάδων ΕΕΠ, που μετακινούνται εκτός της έδρας του σχολείου ή του ΚΕΔΔΥ, είτε για να διδάξουν σε τμήματα είτε για το υποστηρικτικό και εκπαιδευτικό έργο του ΚΕΔΔΥ, δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης αντιστοίχως.

10. Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου και τα οποία αφορούν τη μισθοδοσία, παραμένουν και διαφυλάσσονται στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αντιστοίχως.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Δείτε την απόφαση που τροποποιείται εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: