Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Συντονιστικό Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών: 10 Φλεβάρη - ΟΛΟΙ στην απεργία και στις συγκεντρώσεις



Διανύουμε μια χρονική περίοδο που όλοι οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, μόνιμοι, αντιμετωπίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μια άνευ προηγουμένου επίθεση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας στα δικαιώματά τους. Στα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει από τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου. Όλοι μας είμαστε αντιμέτωποι με αλλαγές, προς το χειρότερο πάντα, στο ασφαλιστικό, στο πάγωμα ή ακόμα και στη μείωση του μισθού, στην εισαγωγή της αξιολόγησης, στις μαζικές περικοπές διορισμών, στην ακόμα πιο έντονη ελαστικοποίηση της εργασίας. Σε όλο αυτό το ζοφερό τοπίο έρχονται να προστεθούν το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, αλλά και οι πρόσφατες επιταγές του πρωθυπουργού: «οι καιροί είναι δύσκολοι, χρειάζονται περισσότερες θυσίες από όλους για να επιβιώσουμε».

Ειδικότερα για όλους εμάς, τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, ερχόμαστε αντιμέτωποι και με μια νέα τακτική από πλευράς υπουργείου: μετά τις υπογραφές των συμβάσεών μας και τα 300 ευρώ το μήνα δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για την παραμονή μας μέχρι τις 15 Ιούνη στα σχολεία. Η ευελιξία μας μπορεί να σημαίνει και απόλυση μετά από 1 μήνα εργασίας (παραδείγματα πολλά το τελευταίο διάστημα), πέρα από όλα τα άλλα που ανεχόμαστε, προσλήψεις στο μέσο της χρονιάς, μετακινήσεις χωρίς αποζημίωση, καθυστερήσεις στην πληρωμή, αδυναμία συμπλήρωσης των απαραίτητων ενσήμων για επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι..

Με αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση και το υπουργείο έχει το θράσος να απαιτεί περισσότερες θυσίες. Θυσίες από εμάς την ίδια ώρα που δεν ζητάνε τίποτα από τις τράπεζες της επιδότησης των 28 δις! Την ίδια ώρα που το υπουργείο δίνει επιδοτήσεις στο ίδρυμα «Κ. Σημίτης» 200000€! Σε αυτό λοιπόν το τοπίο όλοι μας οφείλουμε να σηκώσουμε το κεφάλι και να πούμε: ΩΣ ΕΔΩ!

Ως εδώ με την κοροϊδία περί κατάργησης της ωρομιθίας!

Ως εδώ με την καθυστέρηση της πληρωμής μας!

Ως εδώ με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας!

Ας κάνουμε την απεργία της 10ης Φλεβάρη απαρχή για την διεκδίκηση των αυτονόητων!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΘΙΑΣ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

www.oromisthioi.gr
Τηλ. Επικοινωνίας 6970139038
e-mail: sintonistiko@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: