Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Κηρύκου : Κινητοποιήσεις για την ακτοπλοΐα



Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Κηρύκου, που συνεδρίασε στις 3/02/2010, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες, αν δεν υπάρξουν σύντομα (μέχρι 15/2/2009) απαντήσεις και θετικές εξελίξεις στο θέμα τόσο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμανιού του Αγίου Κηρυκου, όσο και στην βελτίωση της κατάστασης που υπάρχει στης αερομεταφορές στην Ικαρία:

1) Συντονισμός με το δήμο Φούρνων και τους δήμους Ευδήλου και Ραχών, σε κοινές ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των λιμανιών μας (Αγίου Κηρύκου- Φούρνων) και την άμεση αποκατάσταση της αξιοπιστίας της αεροπορικής σύνδεσης της Ικαρίας.

2) Παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας των δήμων στα συναρμόδια υπουργεία Υπουργείο Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

3) Έκκληση της τοπικής κοινωνίας σε κινητοποίηση για το θέμα (Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - κλείσιμο των υπηρεσιών των Δήμων – κλείσιμο των καταστημάτων, κλπ) διεκδικώντας την βελτίωση των συγκοινωνιών με βάση όσα προτείναμε καθώς και την αναβάθμιση των μεταφορικών υποδομών του Δήμου μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Την άμεση τακτική αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των λιμανιών μας 
(Αγίου Κηρύκου - Φούρνων).
Την άμεση αποκατάσταση της αξιοπιστίας της αεροπορικής σύνδεσης της Ικαρίας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1) Απρόσκοπτη τακτική σύνδεση των νησιών μας , χειμώνα – καλοκαίρι, με την Ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους.
2) Δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων.
3) Μείωση του υψηλού ναύλου επιβατών, οχημάτων, εμπορευμάτων κατά 50%, χωρίς αυτό το κόστος να μετακυλιστεί στο κρατικό προϋπολογισμό.
4) Στήριξη όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με εφαρμογή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τους. (Συνταξιούχοι ΝΑΤ, φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ).
5) Βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά όπου
υπάρχει πρόβλημα, με ευθηνή του κράτους
6) Δημιουργία Εθνικού Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
7) Απρόσκοπτη καθημερινή αεροπορική σύνδεση με Αθηνά.
8) Επαναφορά των αεροπορικών ναύλων (Στην γραμμή Ικαρία-Αθήνα) στης τιμές που ίσχυαν μέχρι τον 11 /2009
9) Αποκατάσταση του Δημοσίου Χαρακτήρα των Αερομεταφορών


ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: