Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Εξαιρούνται από τη μείωση του 10% οι βουλευτές και οι υπάλληλοί τους



Με ομόφωνη απόφαση η Βουλή των Ελλήνων (ΦΕΚ223 Α)  ενέκρινε, εν μέσω κρίσης, πρόγραμμα επιδότησης 5.500 ευρώ  (!) για όλους ανεξαιρέτως, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές προκειμένου να αγοράσουν το δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής.

Το Υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του  ( αριθ. πρωτ. 2/4431/25-1-10), αναγγέλλει την περικοπή κατά 10% των πιστώσεων για όλους τους φορείς του δημοσίου, με εξαίρεση των πιστώσεων της Βουλής των Ελλήνων, της προεδρικής χορηγίας, των βουλευτικών αποζημιώσεων, των αμοιβών των πάσης φύσεως «πολιτικών» υπαλλήλων, των αμοιβών των στρατιωτικών και αστυνομικών και των συντάξεων των δημοσίων «λειτουργών»

Από τη μία παγώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, μειώνουν κατά 10% τα επιδόματα   και από την άλλη οι Βουλευτές μας ... εξαιρούνται από την περικοπή του 10%!   ΕΛΕΟΣ !!!

Τι έχει να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής; Συμφωνεί με την εγκύκλιο ή θα ζητήσει την απόσυρσή της; ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ!

Ο Πρόεδρος, όμως της Δημοκρατίας κος Κάρολος Παπούλιας, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών, να μην εξαιρεθεί από τις δημοσιονομικές περικοπές. Μήπως είναι ένα μήνυμα και για τους βουλευτές, που δεν λένε κουβέντα για μείωση των μισθών τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: