Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΑΘΕΟΣ: Στην υγεία των παιδιών μας δε χωράνε εκβιασμοί



Με μεγάλη μας έκπληξη, αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Βαθέος, λάβαμε εξώδικο από ιδιώτη επιχειρηματία που αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν πρέπει να μιλάμε για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο Βαθέος και ιδιαίτερα γι΄ αυτά του Παιδικού Σταθμού Σάμου (που στεγάζεται δίπλα σε ένα θερμοκήπιο, με ό,τι σημαίνει αυτό για τα χημικά και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται…) διαφορετικά -σε περίπτωση μη συμμορφώσεώς μας- θα συναντηθούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Το περίεργο είναι ότι το εξώδικο εστάλη, ενώ δεν είχε υπάρξει καμιά πρόσφατη ανακοίνωση εκ μέρους μας. Οπότε γεννάται το ερώτημα: γιατί εστάλη; Μήπως να εκφοβίσει, να φιμώσει και να συμμορφώσει προληπτικά την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βαθέος, όπως αναφέρεται και στο κείμενό του;

Αν θέλουμε να λέμε ότι ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία, τότε θα πρέπει να δεχτούμε εξαρχής το δικαίωμα του λόγου και της ελεύθερης έκφρασης. Πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά Συλλόγους Γονέων που εκλέγονται μ΄ αυτόν ειδικά το σκοπό, να εκπροσωπούν δηλ. και να προωθούν προβλήματα και ανησυχίες μιας ευρύτερης κοινότητας.

Καταδικάζουμε αυτού του είδους τις ενέργειες του επιχειρηματία και ζητάμε από το Δήμο Βαθέος να βρει άμεση λύση, ώστε ο παιδικός σταθμός να μη λειτουργεί δίπλα στο θερμοκήπιο.

Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε τις προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού Βαθέος και καταγγέλλουμε κάθε κίνηση διακινδύνευσης της υγείας των παιδιών μας στο βωμό του ιδιωτικού συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: