Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Συνεχίζεται η αποχή των βαθμολογητών


Σε «ναυάγιο» κατέληξε η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετο, για το ζήτημα των μειώσεων των αμοιβών έως και 63% των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στις πανελλήνιες εξετάσεις είτε ως επιτηρητές είτε ως βαθμολογητές.

Οι καθηγητές αποχώρησαν απογοητευμένοι, τονίζοντας ότι η αποχή θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα επανεξεταστεί η θέση της Ομοσπονδίας σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί. «Η αποχή συνεχίζεται. Δε βρέθηκε κάποια λύση, αν και ο κ. Πανάρετος δήλωσε πως θα προσπαθήσει να βρει μια», τόνισε στον «Α» το μέλος του δ.σ. της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης.

Από την πλευρά του ο κ. Πανάρετος τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την καταβολή των αμοιβών τους και ότι συνεχίζεται η προσπάθεια να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν.

Από την κινητοποίηση πάντως των καθηγητών έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στη διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών όπως και στην καταχώριση των βαθμολογιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενδέχεται να καθυστερήσει η παράδοση των γραπτών και η ανακοίνωση των βαθμολογιών στα σχολεία. Σε δηλώσεις του πάντως ο κ. Πανάρετος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας δε θα αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες (21 - 23 Ιουνίου).

ageliaforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: