Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Έληξε χθες η αποχή των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων


Με τις ψήφους των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ έληξε τελικά χθες η αποχή των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων. Ετσι τα εννέα κέντρα της πρωτεύουσας που είχαν κλείσει τις προηγούμενες ημέρες μπαίνουν από σήμερα σε «πυρετό» βαθμολογήσεων. Στόχος είναι η ανακοίνωση των βαθμολογιών να γίνει σε δέκα ημέρες, δηλαδή στις αρχές Ιουλίου.

« Η αγωνία των μαθητών τελειώνει » δήλωσε η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπού- λου. « Η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης. Καταβάλλουμε ήδη κάθε δυνατή προσπάθειαώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό » κατέληξε. « Πήραμε ως παιδαγωγοί την απόφαση να διασφαλίσουμε την ομαλή ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων » δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κ. Δ. Πεππές. « Οσο δεν επικρατούν όμως οι φωνές της λογικής θα συνεχίσουμε να πιέζουμε » τόνισε και υποσχέθηκε «θερμό φθινόπωρο» μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Επειτα από τρεις εβδομάδες αποχής οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν τελικά με ψήφους 6-4 να σταματήσουν την αποχή. Υπέρ της διακοπής τάχθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ κ. Πεππές, τα άλλα δύο μέλη της ίδιας παράταξης κκ. Ν. Παπαχρήστος και Δ. Γκίνης - οι οποίοι στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν ταχθεί υπέρ της αποχής- και τα μέλη της ΠΑΣΚ κκ. Λ. Κορφιάτης, Κ.Μανιάτης και Κ.Μπόικος.

Αντιθέτως, να συνεχιστεί η αποχή ζήτησαν η κυρία Αγγελική Φατούρου της αριστερής παράταξης Παρεμβάσεις, η κυρία Ελένη Ζωγραφάκη , ο κ. Θ. Κοτσυφάκης των επίσης αριστερών Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και ο κ. Αλ.Αρβανιτίδης του ΚΚΕ. Ο κ. Αρβανιτίδης κάλεσε τα μέλη της παράταξής του να συνεχίσουν την αποχή παρά την απόφαση της ομοσπονδίας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καλύψει τους εκπαιδευτικούς που θα διαλέξουν να απέχουν μόνο με αποφάσεις των τοπικών ΕΛΜΕ για τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας. Στην αντίθετη περίπτωση το υπουργείο Παιδείας μπορεί να διατάξει ΕΔΕ. Κόβονται κι άλλα επιδόματα

Το υπουργείο «έκοψε» όμως χθες και άλλα επιδόματα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το επίδομα εξετάσεων (αμοιβή από 800 έως 1200 ευρώ) που δινόταν σε διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας και των εποπτευόμενων φορέων του δεν θα δοθεί εφέτος. Να σημειωθεί ότι επίδομα έπαιρναν περίπου 5.500 υπάλληλοι, ενώ στις εξετάσεις δεν συμμετείχαν περισσότεροι από 800. Στο παρελθόν είχε αποφασιστεί ότι θα δίνεται σε όλους. Οπως αναφέρει η σχετική υπουργική απόφαση, αμοιβές θα δοθούν εφέτος μόνο σε όσους αποδεδειγμένα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: