Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΓΣΕΕ : Απαράδεκτο και Αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα του Υπουργείου Εργασίας


Σε περίοδο έξαρσης των απολύσεων και αύξησης της ανεργίας, αναφέρει η ΓΣΕΕ, απαιτούνται μέτρα και πολιτικές αποθάρρυνσης (απαγόρευσης) και όχι ενίσχυσης (απελευθέρωσης) των απολύσεων.

Ότι δεν κατάφεραν επί 10ετίας οι Βιομήχανοι το παίρνουν σήμερα με την αρωγή της Τρόικας και τις Νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την κρίση. Το περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος ωχριά μπροστά στο μνημόνιο που έχει προηγηθεί.

Όπου εφαρμόστηκαν τέτοια μέτρα, δεν αύξησαν την ανταγωνιστικότητα, δεν μείωσαν τις τιμές των προϊόντων, δεν αύξησαν τις θέσεις εργασίας. Τα μόνα μεγέθη που αυξήθηκαν ήταν η κερδοφορία, η ασυδοσία των εργοδοτών και η ανεργία. Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν στην χώρα μας!


  • Γι’ αυτό η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά το Προεδρικό Διάταγμα και το επιστρέφει στον αποστολέα του ως επιεικώς απαράδεκτο!





  • Οι ρυθμίσεις αυτές εκτός από αντεργατικές, αντικοινωνικές είναι και εξόφθαλμα αντισυνταγματικές και παράνομες. Γι’ αυτό εκτός των άλλων, ετοιμάζουμε προσφυγές στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια καθώς και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.




  • Η θέση μας είναι μια και μοναδική:

    Δεν έχουμε τίποτα να αντιπροτείνουμε γιατί πολύ απλά αυτό το έκτρωμα δεν επιδέχεται καμιά διόρθωση και τροποποίηση παρά μόνο την συνολική απόρριψη. Η αγωνιστική και δυναμική απάντηση των εργαζόμενων θα «αποσταλεί» συστημένη στον Υπ. Εργασίας και στους Βιομήχανους.

    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: