Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ !


Η λεγόμενη «αυτοαξιολόγηση» που επιδιώκει να προωθήσει το Υπουργείο Παιδείας, τόσο μέσα από το «πολυνομοσχέδιο», όσο και από σχετική εγκύκλιο, αποτελεί διαδικασία χειραγώγησης των Εκπαιδευτικών, με πραγματικό και τελικό στόχο, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των Εκπαιδευτικών, την κατηγοριοποίηση των Σχολείων και την όξυνση των κάθε μορφής ταξικών φραγμών για τους μαθητές. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι ακριβώς στις σημερινές συνθήκες της πρωτόγνωρης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους , της προώθησης των πιο αντιδραστικών επιλογών στην Εκπαίδευση, το Υπουργείο επιχειρεί με κάθε μέσο την προώθηση της αυτοαξιολόγησης.

Η μεθόδευση του -δια μέσου των Σχολικών Συμβούλων- εκβιασμού των Συλλόγων Διδασκόντων, να αποδεχτούν τη σχετική με την αυτοαξιολόγηση εγκύκλιο, είναι απολύτως χαρακτηριστική αυτής της πολιτικής. Το Υπουργείο επιχειρεί –εν μέσω εξετάσεων- να αιφνιδιάσει, και να εγκλωβίσει τους Εκπαιδευτικούς και να δημιουργήσει δεδομένα για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Η μεθόδευση αυτή δεν θα περάσει! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αρνηθούν να συζητήσουν στους Συλλόγους Διδασκόντων την αυτοαξιολόγηση!

Αποτελεί απόφαση της ΕΛΜΕ Σάμου- αλλά και της ΟΛΜΕ- η πλήρης άρνηση στην αυτοαξιολόγηση. Το συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσει συντεταγμένα τη μάχη για την απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου. Αυτό ακριβώς σπεύδει να προλάβει αυτή η μεθόδευση, αποσπώντας την «πιλοτική συμμετοχή» κάποιων σχολείων στην αυτοαξιολόγηση.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ-ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ,ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
Σάμος 13-06-10

Δεν υπάρχουν σχόλια: