Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων

Η λειτουργική κατάσταση στα δικαστήρια είναι γνωστό ότι είναι από κακή έως απαράδεκτη και για την ίδια τη δικαιοσύνη αλλά πολύ περισσότερο για τους Έλληνες πολίτες.

Τα χρονίζοντα προβλήματα παραμένουν και η κυβερνητική ευθύνη για την αντιμετώπισή τους αυξάνει.

•Η έλλειψη του προσωπικού έφθασε ήδη στο 2.500 και με τη φυγή λόγω του νέου ασφαλιστικού, ήδη υπάρχουν αθρόες αιτήσεις συνταξιοδότησης, μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί.

•Η έλλειψη αιθουσών και πολλών άλλων απαραίτητων, για την εύρυθμη λειτουργία υποδομών, συμβάλλουν σημαντικά σε καθυστερήσεις, μεγέθυνση εκκρεμοτήτων, ταλαιπωρία διαδίκων, δικηγόρων, δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων.
•Η δικαιοσύνη, με τη συσσωρευμένη εκκρεμότητα, λειτουργεί σε βάρος των πολιτών που περιμένουν προστασία και δικαιοσύνη και εξυπηρετικά σε συμφέροντα που επιδιώκουν καθυστέρηση.

Είναι γεγονός ότι όλα αυτά είναι απόρροια της γενικότερης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων στο όνομα του μνημονίου αξιοποιώντας και την οικονομική κρίση.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων και απαιτεί από την Κυβέρνηση την άμεση επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: