Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΜΕ ΟΧΤΩ ΓΡΑΜΜΑΤΑ: Δ Α Σ Κ Α Λ Ο Σ

Ακούμε και αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο καιρό μια άνευ προηγουμένου αισχρή προπαγάνδα από τα φερέφωνα της κυβέρνησης τα οποία δε διαψεύδει ποτέ η ίδια.

Σε μας τους εκπαιδευτικούς λεηλάτησαν άγρια τους μισθούς, τα δώρα και τα επιδόματα κι αυτό έχει και συνέχεια, γιατί αποδεικνύεται ότι είμαστε ο εύκολος στόχος και τα μοναδικά "κορόιδα" που είναι συνεπή στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούμαστε έχοντες και κατέχοντες. Έτσι έχουμε ένα οξύμωρο φαινόμενο:

-τα παιδιά των δασκάλων που φοιτούν σε κρατικούς παιδικούς σταθμούς, πληρώνουν από 120 ως 200 Ε το μήνα . Ενώ τα παιδιά από άλλες επαγγελματικές τάξεις που αποδεδειγμένα έχουν υψηλότερες οικονομικές απολαβές , με βάση την φορολογική δήλωση των γονιών τους πληρώνουν ως 40 Ε το μήνα.

-τα παιδιά των δασκάλων που φεύγουν για να σπουδάσουν σε πόλεις μακριά από τα σπίτια τους δε δικαιούνται δωμάτιο σε φοιτητική εστίαγιατί οι γονείς τους και σ’ αυτή την περίπτωση θεωρούνται πάμπλουτοι. Αντίθετα με τα παιδιά αυτών που πραγματικά είναι έχοντες αλλά οι φορολογικές τους δηλώσεις τους εμφανίζουν τουλάχιστον επαίτες.

Τώρα η κυβέρνηση θέλει να διαθέσει το πετρέλαιο θέρμανσης με τιμή 1,30 Ε το λίτρο. Όμως ταυτόχρονα θα επιδείξει και το κοινωνικό της πρόσωπο δίνοντας επίδομα θέρμανσης στους κοινωνικά ασθενέστερους με βάση πάντα τη φορολογική τους δήλωση. Δηλαδή πάλι θα πάρουν το επίδομα οι λάθος άνθρωποι(δηλ. οι φοροφυγάδες).

Ένα ζευγάρι δασκάλων, όπως εμείς(40ρηδες) με 12 χρόνια υπηρεσίας ο καθένας, με δίδυμα παιδιά 4 χρόνων που ζούμε στο ενοίκιο, είχαμε το 2009 ετήσιο εισόδημα 39300Ε μαζί με τον φόρο πριν γίνουν οι περικοπές. Φέρεστε τώρα 20% περικοπή επιδομάτων και σχεδόν κατάργηση όλων των δώρων & επιδόματος αδείας, το ετήσιο εισόδημά μας δε θα υπερβαίνει τα 33.500Ε.

Παρόλα αυτά θα εξακολουθούμε να θεωρούμαστε για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τουλάχιστον μεγιστάνες και να μας έχει βάλει στο μάτι για να μας εξοντώσει

ΦΩΤΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΚΟΥΖΙΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: