Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 27/9 και 3 Οκτώβρη 2011

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου,
Κακαγιάννη Αντώνη
Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. μονιμοποίηση εκπαιδευτικών λειτουργών 2. τοποθέτηση υποδιευθυντών σε 12/θέσια σχολεία 3. ένσταση εκπαιδευτικού και 4. επανατοποθέτηση εκπ/κού ΠΕ-70.

Στο πρώτο θέμα μονιμοποιήθηκαν 57 εκπαιδευτικοί (36 ΠΕ-70, 5 ΠΕ-60, 1 ΠΕ-06, 1 ΠΕ-16, 1 ΠΕ-11 στην Α’  και 10 ΠΕ-70, 2 ΠΕ-60 και 1 ΠΕ-06 στη Β’ Σάμου), επειδή έκλεισαν διετία  μετά το διορισμό τους.
Στο δεύτερο θέμα  τοποθετήθηκαν ως υποδιευθυντές στο 1ο Σάμου η κ. Χατζηφωτεινού Υπατία, ΠΕ-06, στο 2ο Σάμου η κ. Πόθα Μαρία, ΠΕ-06 και στο 1ο Νέου Καρλοβάσου ο κ. Μαρνέζος Δημήτριος ΠΕ-70.
Στο τρίτο θέμα διαφώνησα με την απόρριψη της ένστασης της εκπαιδευτικού ΠΕ-70, από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ, με το σκεπτικό ότι:
1.  δεν προηγήθηκαν οι βελτιώσεις των νεοδιόριστων, όπως είχα προτείνει στο προηγούμενο ΠΥΣΠΕ, από όπου θα φαίνονταν οι πραγματικές κενές θέσεις των σχολείων και θα μπορούσαν οι συνάδελφοι να τις δηλώσουν, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα
2.  ενώ η συνάδελφος αρχικά τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. Πυθαγορείου και κατόπιν, με συνεξέταση αίτησης νεοδιόριστου εκπαιδευτικού, τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. Βαθέος, χωρίς δήλωση προτίμησής της, έπρεπε τουλάχιστον να υπολογισθούν τα μόρια του Δ.Σ. Πυθαγορείου.
Στο τέταρτο θέμα  επανατοποθετήθηκε η αποσπασμένη εκπαιδευτικός ΠΕ-70 από το Ειδικό σχολείο Ικαρίας στο 3ο Δ.Σ. Σάμου.


ΠΥΣΠΕ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου για τις τοποθετήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών από άλλα ΠΥΣΠΕ και επανατοποθέτηση νεοδιόριστου εκπ/κού 2010, τις διαθέσεις εκπ/κών ειδικοτήτων στα δημοτικά σχολεία Α’ και Β’ Σάμου και τις προαγωγές εκπαιδευτικών από το Γ’ στο Β’ βαθμό .
Στο πρώτο θέμα,  ζήτησα να προηγηθεί η βελτίωση θέσης του νεοδιόριστου εκπ/κού, όπως είχαν δεσμευθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, αλλά δεν το αποδέχτηκαν. Τελικά, ούτε και συνεξέταση των αιτήσεων, όπως έγινε με τους αναπληρωτές συναδέλφους, έγινε. Απλώς μπήκαν οι αποσπασμένοι μαζί με το νεοδιόριστο εκπ/κό στον ίδιο πίνακα με τα μόρια των αποσπάσεων. Επειικώς απαράδεκτο, επειδή με διαφορετικά μόρια τοποθετούνται οι νεοδιόριστοι και με διαφορετικά οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί. Απλώς, η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ ακολουθεί μια τακτική, ανάλογα… με τους εκπαιδευτικούς που θέλει να τοποθετήσει.  
Στο δεύτερο θέμα  έγιναν οι διαθέσεις των εκπ/κών ειδικοτήτων στα δημοτικά σχολεία της Α΄ και Β’ Σάμου και στο τρίτο θέμα προάχθηκαν από το Γ’ στο Β’ βαθμό 55 εκπαιδευτικοί (37 ΠΕ-70, 5 ΠΕ-60, 1 ΠΕ-16, 1 ΠΕ-11 στην Α’ και 10 ΠΕ-70 και 1 ΠΕ-06 στη Β’ Σάμου), επειδή συμπλήρωσαν δύο χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στο Γ’ βαθμό έως 18 Αυγούστου 2011 και έχουν μονιμοποιηθεί.
Όσοι συνάδελφοι διαπιστώνουν λάθη ή παραλήψεις μπορούν να κάνουν ένσταση στο ΠΥΣΠΕ.

Κακαγιάννης Αντώνης,  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: