Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ- ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ: «ΦΥΓΕΤΕ»! – «Εξευτελίσατε την Ελλάδα»!

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πολιτών από το 1949 μέχρι σήμερα είναι αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Αθήνα. Σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων, από το Πεδίον του Άρεως μέχρι την Βουλή, περίπου 400.000 πολίτες είναι αποφασισμένοι να κάνουν το μήνυμά τους να ακουστεί: «Φύγετε»! Ζητούν εδώ και τώρα την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διενέργεια εκλογών για να απαλλαγεί ο τόπος από την ενδοτική κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι εξαιτίας της πυκνότητας της συγκέντωσης και της τεράστιας ακτίνας που καλύπτει δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πορεία από τους διαδηλωτές της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Αυτή την ώρα χιλιάδες κόσμου βρίσκεται στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Το αδιαχώρητο συμβαίνει από κόσμο σε πλατεία Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Φιλελλήνων, αλλά και Σταδίου μέχρι την Ομόνοια. Ο κόσμος αρχίζει να αραιώνει μόνο στο Πεδίον του Άρεως και το Πολυτεχνείο!

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε στις 12:04 σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Βερανζέρου. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες στους άντρες της αστυνομίας που φυλάει το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις νεαρούς που είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο 914 και κατευθυνόντουσαν στην Ομόνοια, επειδή βρέθηκαν πάνω τους βόμβες μολότοφ.

Η Βουλή είναι οχυρωμένη από εκατοντάδες άνδρες, ο γνωστός φράχτης έχει τοποθετηθεί σε ολα τα κομβικά σημεία, το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο φυλάσσονται επίσης από εκατοντάδες αστυνομικούς και ΜΑΤ. Πρακτικά η κυβέρνηση ελέγχει αυτή την στιγμή την Βουλή και τα κτίρια της Ηρώδου του Αττικού. Τίποτα άλλο.

Ευχή όλων είναι να μην δημιουργηθούν επεισόδια, αλλά υπάρχει οργή, οργή που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη.

Οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό θα παραμείνουν κλειστοί μετά από απόφαση της αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: