Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΘΕΤΕ ΜΠΡΙΤΖ ΣΤΗ ΣΑΜΟ!

Συνάντηση γνωριμίας τη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο “ΑΙΟΛΙΣ” στο Βαθύ.

Το Αγωνιστικό Μπριτζ είναι το ένα από τα δύο αναγνωρισμένα πνευματικά αθλήματα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ από το 1975 εντάχθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής, όπως και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπριτζ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ από το 1999 αναγνωρίζεται ως οργανισμός από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στην 109η συνεδρίασή της στη Σεούλ. Επίσης είναι αναγνωρισμένη από την A.R.I.S.F. (Association of Recognized International Sports Federations) και την G.A.I.S.F. (General Association of International Sports Federations).

Το μπριτζ είναι ένα παιχνίδι που αναπτύσσει τη σκέψη μας και τη συντροφικότητα και παράλληλα μας διασκεδάζει. Μέσα από τις συναντήσεις δημιουργούμε νέους φίλους, πηγαίνουμε εκδρομές γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και τόπους, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει αποκλεισμός λόγω ηλικίας. Το Μπριτζ παίζεται από «νέους» 8 μέχρι 98 ετών και προτείνεται ανεπιφύλακτα όχι μόνο για πρωταθλητισμό αλλά και για συντήρηση της πνευματικής μας διαύγειας.

Η ΕΟΜ σήμερα έχει περισσότερα από 3,500 ενεργά μέλη-αθλητές και 33 σωματεία ανά την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Αγωνιστικού Μπρίτζ Ο Σάμιος καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει μαθήματα του «γνωστού- άγνωστου» αθλήματος.

Δώστε τέλος στη μοναχική ζωή, γνωρίστε έναν καινούριο κόσμο!

Τα κίνητρα είναι πολλά, καθώς το μπριτζ, όπως και το σκάκι, είναι άθλημα τόσο πνευματικό όσο και ομαδικό, ενώ αποτελεί παιχνίδι για όλους, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Ακόμη, όπως επισημαίνουν οι «βετεράνοι» του αθλήματος, ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα διότι είναι παιχνίδι με ευελιξία, εφευρετικότητα και τόλμη.

Τέλος, είναι ένα άθλημα που διδάσκεται εύκολα, καθώς ύστερα από λίγα μόνο μαθήματα ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει σε τουρνουά.

Ο κύκλος των μαθημάτων έχει συνολική διάρκεια 12 συναντήσεων (μαθήματα) και κάθε συνάντηση διαρκεί περίπου 2:30 ώρες, το μεγαλύτερο δε διάστημα το καταλαμβάνει η πρακτική εξάσκηση (παιχνίδι).

Καθ’ όλη την διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές συμμετέχουν σε μαθητικούς αγώνες και συναγωνίζονται με συναθλητές τους από όλη την Ελλάδα.
Οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων θα διαμορφωθούν με συνεννόηση μαθητών & δασκάλων.

Συνάντηση γνωριμίας τη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο “ΑΙΟΛΙΣ” στο Βαθύ.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε:
Σκάλκος Μανώλης 6974767585
Σιγανός Δημήτρης 6932443162

Δεν υπάρχουν σχόλια: