Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Συνεδριάσεις, 11-16-17 Μαΐου 2012, ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου,
Κακαγιάννη Αντώνη
Την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. Σύνταξη πινάκων κενών οργανικών θέσεων κατά σχολική μονάδα - διαπίστωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών και 2. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου ΠΕ19 Πληροφορικής

  • Στο πρώτο θέμα συντάχθηκε ο πίνακας των οργανικών κενών ανά σχολείο και ειδικότητα που μπορείτε να το δείτε εδώ 
  • Στο δεύτερο θέμα αναγνωρίσθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου εκπαιδευτικού ΠΕ-19 Πληροφορικής.
Την Τετάρτη και Πέμπτη, 16-17 Μαΐου 2012, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με το χαρακτηρισμό των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και την τοποθέτησή τους στην Α΄ Σάμου.
Μετά τον υποβιβασμό των σχολικών μονάδων (Δ.Σ. Θύμαινας από 2/θ σε 1/θ –Β’ Σάμου, Δ.Σ. Βαθέος από 8/θ σε 6/θ - η πρόταση του Δ/ντή εκπ/σης ήταν 7/θέσιο, Δ.Σ. Πύργου από 3/θ σε 2/θ και Δ.Σ. Παλαιοκάστρου από 3/θ σε 2/θ) διαπιστώθηκε υπεραριθμία δύο εκπαιδευτικών ΠΕ-70 στο Δ.Σ. Βαθέος και δόθηκε η δυνατότητα σ’ όλους τους εκπ/κούς που εργάζονται στο Δ.Σ. Βαθέος να δηλώσουν, αν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι.
Τελικά δήλωσαν τρεις (3) εκπαιδευτικοί ότι επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι και σύμφωνα με τα μόριά τους κατά σειρά είναι οι :
  1. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (58,62 μόρια)
  2. ΠΕΤΣΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  (23,15 μόρια)
  3. ΒΑΚΙΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ   (17,07 μόρια)
Από τους παραπάνω εκπ/κούς χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι οι δύο πρώτοι και σύμφωνα με τη δήλωσή τους τοποθετήθηκαν η πρώτη εκπ/κός στο Δ. Σ. Καλλιθέας και ο δεύτερος στο Δ.Σ. Κοκκαρίου. Στη συνέχεια αναμορφώθηκε ο πίνακας των οργανικών κενών και ανακοινώθηκε και ο ενιαίος πίνακας των εκπαιδευτικών που ζητούν μετάθεση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.
Μετά την τοποθέτηση των υπεράριθμων καλούνται οι εκπαιδευτικοί, έως και  την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης ή δήλωση τοποθέτησης το Νοέμβριο, οι ευρισκόμενοι για οποιοδήποτε λόγο στη διάθεση, καθώς και αυτοί που μετατέθηκαν στο Νομό Σάμου, να υποβάλουν στη Διεύθυνση δήλωση, στην οποία θα αναγράφουν με σειρά προτίμησης μέχρι και 20 σχολικές μονάδες, που επιθυμούν να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν.

Καλό είναι να δηλώνονται όχι μόνο τα σχολεία στα οποία το ΠΥΣΠΕ έχει καθορίσει οργανικά κενά, αλλά και άλλα σχολεία της περιοχής, επειδή κατά τη διαδικασία βελτίωσης θέσης ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα οργανικά κενά σε σχολεία πέρα των καθορισμένων.  

Την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012, θα γίνουν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.
Δηλώσεις σχολείων-νηπιαγωγείων έως 23  Μαΐου 2012.

Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν δήλωση, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τοποθετηθούν σε σχολεία της προτίμησής τους μπορούν, αν το επιθυμούν να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωσή τους. Η τοποθέτηση αυτών γίνεται ύστερα από σύγκριση μεταξύ τους

Οι εκπαιδευτικοί που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολείο της προτίμησής τους, τοποθετούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις. Στην περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις, παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εκπαιδευτικοί που δεν υποβάλλουν δήλωση προτίμησης για συγκεκριμένα σχολεία τοποθετούνται υποχρεωτικά οι έχοντες τις λιγότερες μονάδες τοποθέτησης στα σχολεία με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Δηλαδή ο εκπαιδευτικός με τα λιγότερα μόρια θα τοποθετηθεί σε σχολείο που έχει τα περισσότερα μόρια.

Συγκρίνοντας τον ενιαίο πίνακα και τα οργανικά κενά παρατηρούμε τα εξής:
1.    Στον πίνακα δασκάλων στην Α’ Σάμου υπάρχουν 38 εκπ/κοί χωρίς οργανική θέση και τα οργανικά κενά είναι 21. Άρα θα παραμείνουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ 17 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε λειτουργικά κενά μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων.
Στη Β’ Σάμου υπάρχουν 6 εκπαιδευτικοί στη διάθεση και τα οργανικά κενά είναι 7, οπότε θα παραμείνει ένα οργανικό κενό.
2.  Σε πλεονεκτική θέση είναι οι νηπιαγωγοί, επειδή, στον πίνακά τους στην Α’ Σάμου, υπάρχουν 10 εκπαιδευτικοί χωρίς οργανική θέση και τα οργανικά κενά είναι 21. Επομένως θα παραμείνουν 11 οργανικά κενά.
Το ίδιο και στη Β’ Σάμου, ενώ υπάρχουν 4 εκπ/κοί στη διάθεση, τα οργανικά κενά είναι 17. Θα παραμείνουν 13 οργανικά κενά
3.  Στον πίνακα των Γυμναστών στην Α’ Σάμου υπάρχουν 3 εκπ/κοί στη διάθεση, αλλά δεν υπάρχει κανένα οργανικό κενό, οπότε θα παραμείνουν και οι τρεις (3) στη διάθεση, ενώ στη Β’ Σάμου υπάρχουν 7 εκπαιδευτικοί στη διάθεση και ένα οργανικό κενό. Άρα θα παραμείνουν στη διάθεση 6.

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι εγκύκλιοι των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε γραφεία και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων  από 23-5-2012 μέχρι 1-6-2012.

Τις εγκυκλίους και τα έντυπα μπορείτε να τα δείτε εδώ 

Υπόδειγμα δήλωσης τοποθέτησης- μετάθεσης στο ΠΥΣΠΕ Σάμου



Πάντα στη διάθεσή σας
Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: