Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι

Με πρωταγωνιστή το Ντιντιέ Ντρογκμπά η Τσέλσι επικράτησε, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, της Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.


Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, αφού κανονική διάρκεια και παράταση δεν ανέδειξαν νικητή. Οι "μπλε" φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν με σκορ 4-3. Μοιραίος για τους Βαυαρούς ο Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ, ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι της ομάδας του.

Η Τσέλσι επέστρεψε από την κόλαση καθότι έμεινε πίσω στο σκορ επτά λεπτά πριν τη λήξη του 90λέπτου, όταν ο Τόμας Μίλερ άνοιξε το σκορ για τη Μπάγερν. Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση με κεφαλιά του Ντρογκμπά στο 89'.

Στο πέμπτο λεπτό της παράτασης ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έκανε πέναλτι στο Φρανσουά Ριμπερί, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι. Ο Άριαν Ρόμπεν ανέλαβε την εκτέλεση, ηττήθηκε όμως από τον Πετρ Τσεχ, ο οποίος κράτησε την Τσέλσι ζωντανή στο κηνύγι του τίτλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: