Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 1 Ιουλίου 2013-Απάντηση στον αιρετό της ΔΑΚΕ

Την Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα:

1. Μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία της ίδιας περιοχής, αρμοδιότητας ΠΥΣΠΕ Σάμου (Β’ φάση).

2. Έγκριση άσκησης ιδιωτικού έργου χωρίς αμοιβή σε εκπαιδευτικό, κλάδου ΠΕ-70, Δασκάλων.

Στο πρώτο θέμα έγιναν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών (Δασκάλων και Νηπιαγωγών) και όσων είχαν παραμείνει στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ σε σχολεία της Α’ και Β΄ Σάμου, τις οποίες μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Τα οργανικά κενά που έμειναν αδιάθετα μπορείτε να τα δείτε εδώ. Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ θα υποβληθούν στις ίδιες ημερομηνίες, με τις αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΠΕ. Περιμένοντας την εγκύκλιο των αποσπάσεων, η όποια καθυστέρηση, όπως καταλαβαίνετε, κρατά σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

F Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε επισημάνει στο ΠΥΣΠΕ το γεγονός ότι «ο αιρετός της ΔΑΚΕ εργάζεται στο ίδιο γραφείο της Α/θμιας Εκπ/σης με το Γραμματέα του ΠΥΣΠΕ, κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όροι οι οποίοι τηρούνταν μέχρι σήμερα και είναι απαραίτητο να διατηρηθούν.»

Δεν είναι πρώτη φορά που η Αγωνιστική Συνεργασία εκφράζει την πάγια θέση της (και το καταλαβαίνουμε όλοι) ότι μέλη του Δ.Σ. και αιρετοί δεν έχουν καμιά δουλειά μέσα στο Γραφείο, γιατί είναι αντιδεοντολογικό και εγείρει ερωτηματικά από τους συναδέλφους.

Και ενώ ο αιρετός της ΔΑΚΕ συμφώνησε σε όλα όσα είπαμε στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, δημοσίευσε αργότερα μια ανακοίνωση (http://samosweb.blogspot.gr/2013/06/blog-post_19.html), όπου μας «προειδοποιεί» για τις επόμενες αντιδράσεις του: «θα ήθελα να τον παρακαλέσω να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός από δω και στο εξής είτε στα γραπτά του (που μένουν) είτε στα καθημερινά λεγόμενα του για το πρόσωπο μου γιατί επιφυλλάσομαι για τις επόμενες αντιδράσεις μου».

Να ευχαριστήσουμε λοιπόν για την προειδοποίηση, αλλά να πούμε ότι αυτό δε στάθηκε ποτέ εμπόδιο για μας από το να εκφράζουμε ελεύθερα τις θέσεις και τις απόψεις μας για ό,τι νομίζουμε ότι είναι καλύτερο γενικότερα για τον κλάδο μας και ειδικότερα για το Σύλλογό μας. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται γι΄ αυτές…

  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

    Δεν υπάρχουν σχόλια: