Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Μεγάλη απάτη στα κινητά

Μία νέα απάτη στην Πάτρα, μέσω μηνυμάτων στο κινητό, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπως μετέδωσε νωρίτερα η πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξαν πολλά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα κατοίκων της περιοχής όχι μόνο από την Πάτρα, αλλά απ΄ όλη τη Δυτική Ελλάδα. Προφανώς, ισχύει και για άλλες περιοχές της χώρας.

Το μήνυμα είναι γραμμένο στα αγγλικά και τους λέει ότι το κινητό τους τηλέφωνο συμμετείχε σε κάποιο διαγωνισμό και κέρδισαν 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο ρεπόρτερ ανέφερε ότι οι αποστολείς των μηνυμάτων αυτών προτρέπουν τους συμπολίτες  να στείλουν προσωπικά στοιχεία, όπως, μεταξύ άλλων, το όνομα και ένα συγκεκριμένο e-mail, για να επικοινωνήσουν μαζί τους και να τους δώσουν τα χρήματα αυτά.

Με αφορμή τη νέα απάτη, ο Ταξίαρχος Οικονομικού Εγκλήματος και Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, δήλωσε ότι έχουν ήδη γίνει αρκετές στοχευμένες ημερίδες σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι με το που βλέπει ο κόσμος πολλά χρήματα πρέπει να κάνει άμεσα delete και να ενημερώνει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Αυτοί δυστυχώς είναι απατεώνες, οι οποίοι έχουν στοχεύσει τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης, προσθέτοντας ότι «αυτά τα μηνύματα έρχονται από το εξωτερικό και στοχεύουν τις χώρες που έχουν κρίση». 

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του ΑΝΤ1: 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: