Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία με «μπόνους» για υπερωρίες!

Τη στιγμή που 2.000 εκπαιδευτικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα στις 22 Ιουλίου, τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει υποχρεωτικές μεταθέσεις και μετατάξεις εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμήν κάποιοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απολαμβάνουν τα προνόμια της απόσπασής τους σε γραφεία βουλευτών. Αρμόδιο μάλιστα για τη διενέργεια των αποσπάσεων αυτών είναι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

Για το λόγο αυτό και ο Υπουργός Παιδείας απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς (Αρ. Πρωτ. 79201/ΙΗ ΕΞ/11-06-2013) δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία και πολιτικά κόμματα εκπαιδευτικών.

Τον αριθμό τους γνωρίζει όμως σαφώς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Οι παραπάνω αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία εκπαιδευτικοί εκτός από τον μισθό τους λαμβάνουν επιπλέον αποζημίωση για την υπερωριακή, πέραν του ωραρίου τους, απασχόληση τους στα βουλευτικά γραφεία! Στη «Διαύγεια» υπάρχουν αναρτημένες οι αποφάσεις για την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων υπογεγραμμένες από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες ανήκουν οι εν λόγω εκπαιδευτικοί.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: