Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Κατάληψη στο Γυμνάσιο - Λύκειου Ραχών Ικαρίας από μαθητές και γονείς

Σε κατάληψη του σχολικού τους κτιρίου προχώρησαν οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Ραχών με την σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Στο κείμενο που έστειλαν στην ΔΙ.ΔΕ Σάμου με κοινοποίηση στην περιφέρεια Β. Αιγαίου αλλά και στο υπουργείο Παιδείας τονίζουν:

Στις 12/10/2015, οι μαθητές Γυμνασίου Λυκείου Ραχών Ικαρίας ξεκινήσαμε κατάληψη του σχολικού μας χώρου διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη  κατάσταση που  υπάρχει στο σχολείο μας εξαιτίας των ελλείψεων καθηγητών βασικών ειδικοτήτων.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα επικοινωνήσαμε προφορικά αλλά και εγγράφως μαζί σας,   αλλά δεν πήραμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση για να λυθεί το πρόβλημα μας.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς το σχολείο υπολειτουργεί και δεν διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αλλά και πολλά μαθήματα του Γυμνασίου.

Την Κυριακή 11/10 το απόγευμα μαθητές, γονείς και καθηγητές, συγκεντρωθήκαμε και αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την τοποθέτηση των καθηγητών που λείπουν για να λειτουργήσει  το σχολείο μας σωστά όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ελλείψεις των καθηγητών είναι η εξής :
1.Χημικός - Βιολόγος
2.Μαθηματικός
3.Οικονομολόγος
4.Μουσικός
5.Τεχνολόγος

Δεν δεχόμαστε κανένας από τους βασικούς καθηγητές που αναφέρουμε να διδάσκει εδώ  το μάθημα του, μόνο για να συμπληρωθεί το ωράριο του. Απαιτούμε όσοι καθηγητές έφυγαν πέρσι, να αντικατασταθούν. Δεν δεχόμαστε επισκέπτες καθηγητές στο σχολείο μας. Απαιτούμε μια συγκεκριμένη απάντηση από εσάς. Θεωρούμε ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο και αυτονόητο και είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε με όποιο τρόπο μπορούμε μέχρι να ικανοποιηθεί.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: