Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Τροπολογία μοριοδότησης εκπαιδευτικών σε απομακρυσμένα σχολεία

Ï„ÏÎ¿Ï€Î¿Î»Î¿Î³Î¯Î±Ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατέθεσε τροπολογία για τη μοριοδότηση μόνιμων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, για ψήφιση, στη Βουλή.

Ειδικότερα με την τροπολογία:

α. Επανακαθορίζεται το πλαίσιο της επιπλέον μοριοδότησης μόνιμων εκπαιδευτικών  που υπηρετούν στις απομακρυσμένες σχολικές μονάδες,  και ορίζεται ότι ,  ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτική υπηρεσίας που έχουν διανύσει οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί στις δυσπρόσιτες σχολικές  μονάδες (Κατηγορία ΙΓ), υπολογίζεται  στο διπλάσιο για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης, εφόσον έχει διαρκέσει κάθε φορά τουλάχιστον συνεχόμενα διδακτικά έτη.

β. Η ισχύς των παραπάνω ρυθμίσεων αρχίζει από το τρέχον διδακτικό έτος 2018-19.

γ. Εισάγονται μεταβατικής ισχύος διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες εφαρμόζονται έως και το διδακτικό έτος 2017-18, οι προαναφερόμενες ρυθμίσεις, για την επιπλέον μοριοδότηση των μόνιμων εκπαιδευτικών, που διήνυσαν πραγματική εκπαιδευτική υπηρεσία σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.

Κατ εξαίρεση, οι εν λόγω ρυθμίσεις εφαρμόζονται και για το διδακτικό έτος 2018-19, σχετικά με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς για τους οποίους το έτος αυτό αποτελεί το δεύτερο συνεχές έτος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας σε σχολική μονάδα, για την οποία προβλεπόταν επιπλέον μοριοδότηση.

Δείτε την τροπολογία αναλυτικά παρακάτω:

τροπολογία

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: