Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Γ.Σ. ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ

KATAGGELIAΣυνάδελφοι, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε ενέργειες που αντίκεινται στη λειτουργία του Συλλόγου και γενικά σε κάθε έννοια δημοκρατικών και θεσμικών ή υπηρεσιακών λειτουργιών. Γι΄ αυτό το λόγο μπορεί σε κάποιους να μην είμαστε αρεστοί, αφού -κοινώς- δεν «κουκουλώνουμε» την αλήθεια και κοινοποιούμε ζητήματα που διαφορετικά θα έμεναν στην αφάνεια και το απυρόβλητο.

Μία τέτοια περίπτωση διαπιστώσαμε σε πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης της Ενωτικής (από 24/10/2018). Δε θα σχολιάσουμε τις απόψεις της παράταξης, ελευθερία λόγου έχουμε κι ο καθένας μπορεί να πρεσβεύει ό,τι θέλει, θα καταγγείλουμε όμως ένα γεγονός που το θεωρούμε απαράδεκτο κι αδιανόητο, γιατί αποτελεί παραποίηση των αποφάσεων της πρόσφατης γενικής μας συνέλευσης (ανοιχτού Δ.Σ), αποφάσεις που πάρθηκαν ενώπιον 30 ανθρώπων και που η συζήτηση πάνω στις θέσεις και τις διατυπώσεις κράτησε πάνω από 4 ώρες!
clip_image001clip_image002
Στο εν λόγω κείμενο, η Ενωτική -πέρα από τις δικές της θέσεις- κάνει λόγο για τις αποφάσεις της Γ.Σ.-ανοιχτού Δ.Σ. για το θέμα των διορισμών μεταφέροντας -υποτίθεται- όσα ψηφίστηκαν.

Είναι θεμελιώδες όμως, ότι κατά τη μεταφορά αποφάσεων δε μπορεί να γίνεται παραποίηση λέξεων και διατυπώσεων που αλλοιώνουν το νόημα αλλά και την ουσιαστική θέση του Συλλόγου μας ενώπιων των συναδέλφων, των β/βάθμιων οργάνων και της κοινωνίας.

Στους πίνακες που παρατίθενται μπορείτε να δείτε τα αυτούσια αποσπάσματα των ανακοινώσεων της Ενωτικής και του Συλλόγου αντίστοιχα. Τα υπογραμμισμένα σημεία είναι όσα μας απασχόλησαν εξονυχιστικά στη συνέλευση, καθώς φέρουν μεγάλο πολιτικό και συνδικαλιστικό βάρος και ΑΚΡΙΒΩΣ γι΄ αυτά κληθήκαμε να αποφασίσουμε. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι καίριες:

α) «Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί» δε σημαίνει «μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων», αφού υπάρχουν και αναπληρωτές που καλύπτουν πρόσκαιρα λειτουργικά κενά (π.χ. άδειες).

β) «Μοναδικό κριτήριο» δε σημαίνει «βασικό», τη στιγμή που καραδοκεί το προσοντολόγιο. Ήταν μάλιστα σαφές ότι η συγκεκριμένη διατύπωση ήταν δεσμευτική και για τη θέση του προέδρου του Συλλόγου (και επικεφαλής της Ενωτικής) στην Ολομέλεια των προέδρων την επόμενη μέρα…

clip_image003

Δεν υπάρχουν σχόλια: