Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ: Συνεδρίαση 12/11/2018 - Νέες δηλώσεις Μητσοτάκη για τα σχολεία

clip_image002Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα παρακάτω θέματα:

1. Προ ημερήσιας διάταξης ενημερωθήκαμε από την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ για την επιστολή δύο συναδέλφων από το Δ.Σ. Παλαιοκάστρου, που καταγγέλλουν τον αιρετό μας -πρώτη φορά στα χρονικά να σε καταγγέλλει συνάδελφος που υποστήριξες- γιατί η τοποθέτηση προϊσταμένου στο σχολείο τους έγινε με άλλο νόμο από αυτόν που υποστηρίζουν. Θεωρήσαμε απαράδεκτο το γεγονός ότι αντί να καταγγείλουν την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ που δεν εφάρμοσε τον νόμο που επικαλούνται, καταγγέλλουν επιλεκτικά μόνο τον αιρετό μας! Θα το πούμε για τελευταία φορά ότι η τοποθέτησή τους έγινε με το νόμο 1566/85. Οτιδήποτε άλλο ανήκει στη φαντασία ορισμένων και στην προπαγάνδα εναντίον μας. Ολόκληρη η απάντησή μας εδώ.

2. Ζητήσαμε το λόγο που δεν υπάρχει εκπ/κός Φυσικής Αγωγής στο Δ.Σ. Πύργου αφού υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί και η απάντηση της προέδρου ήταν ότι θα το δει και θα μας ενημερώσει.

3. Τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής που μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη, σύμφωνα με το νόμο, έγιναν από την προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ.

4. Η πρώην σχολική σύμβουλος, Γεωργία Κρεμμυδιώτη, εκπ/κός ΠΕ 70, τοποθετήθηκε στην Τάξη Υποδοχής στο 1ο Δ.Σ. Σάμου, αφού η θητεία της έχει λήξει από 15 Οκτωβρίου 2018. Επίσης, η συνάδελφος Κασούμη Ζωή, μετά από άδεια λοχείας, τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου.

5. Συζητήθηκε η αλλαγή διάθεσης δύο (2) εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων (Αγγλικών & Φυσικής Αγωγής) οι οποίοι ζητούσαν να συμπληρώνουν το ωράριό τους στο σχολείο της οργανικής τους θέσης, αφού χρειάστηκαν επιπλέον ώρες λόγω χωρισμού τμήματος. Η πρόταση που ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία (4-1) ήταν να διατεθούν οι συνάδελφοι Παπαλαζάρου Λάζαρος 20 ώρες στο Δ.Σ. Όρμου Καρλοβάσου και 2 ώρες στο Δ.Σ. Αγίου Κων/νου και Ρίγλης Κων/νος 21 ώρες στο Δ.Σ. Όρμου Καρλοβάσου και 2 ώρες στο Δ.Σ. Λέκκας. Διαφωνήσαμε και αντιπροτείναμε να συμπληρώνουν το ωράριό τους στο σχολείο της οργανικής τους θέσης, όπως γίνεται και με άλλες ειδικότητες σε άλλα σχολεία.

6. Ορίσθηκε ως υποδιευθυντής στο Δ.Σ. Παγώνδα ο Κατζώρας Δημήτριος και

7. Χορηγήθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε 4 εκπαιδευτικούς (3 αναπληρωτές). Συμφωνήσαμε με τις άδειες ιδιωτικού έργου στους αναπληρωτές, τροποποιώντας την προηγούμενη θέση μας σχετικά με το χρονικό εύρος και θα ισχύει για όλο το σχολικό έτος. Όσον αφορά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς θα εξετάζεται κατά περίπτωση η άδεια κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

clip_image003

F Όσον αφορά τις εκλογές των αιρετών θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για την εμπιστοσύνη τους στην επιλογή μας για έβδομη θητεία στο ΠΥΣΠΕ Σάμου. Αψήφησαν τη λάσπη και τη στοχοποίηση της παράταξής μας και μας εμπιστεύτηκαν, γιατί βλέπουν ότι υπηρετούμε με αγωνιστική συνέπεια τα συμφέροντα και τις  θέσεις  του κλάδου.

F Η αύξηση όμως της ΔΑΚΕ είναι μια αρνητική εξέλιξη για τον κλάδο, επειδή ευνοεί την παντελή έλλειψη αγωνιστικού σχεδιασμού και δράσης, επικεντρώνοντας σε κινήσεις τύπου «άρτου και θεαμάτων», ενώ από πίσω στηρίζει τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης (προσοντολόγιο, επαναφορά αξιολόγησης, απαξίωση της προϋπηρεσίας..). Μην ξεχνάμε ότι στο Δ.Σ. καταψήφισε ψήφισμα για την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών και την απώλεια της προϋπηρεσίας σε αναπληρωτές που συνδικαλίζονται σε β/βάθμια όργανα, π.χ. ΔΟΕ.

F Οι προχθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη (ημέρα εκλογών ΠΥΣΠΕ) δείχνουν την επιθετική στάση του απέναντι στο δημόσιο και την εκπαίδευση: «οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ΔΕΝ πρέπει να γίνονται σε εργάσιμη ημέρα», «η Ελλάδα δε χρειάζεται μεγαλύτερο κράτος» (οι νέες δηλώσεις του σχετικά με τους διορισμούς στο δημόσιο, παιδεία και υγεία), «ο manager–διευθυντής να επιλέγει το προσωπικό των σχολείων και τα διαφοροποιημένα προγράμματα» (παλαιότερες δηλώσεις στη ΔΕΘ), εκπαιδευτικοί χωρίς δικαιώματα με όλο και περισσότερο βάρος στους ώμους τους, είναι μερικά από τα στοιχεία της πολιτικής ατζέντας της Ν.Δ,. για την παιδεία.

F Κανένας από εμάς δεν έχει ξεχάσει τις βαθιά αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2012 – 2015: τιμωρητική «αξιολόγηση» - χειραγώγηση και απολύσεις για τους εκπαιδευτικούς, κλείσιμο - συγχωνεύσεις εκατοντάδων σχολείων, πλήρης καταπάτηση και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, υποχρεωτικές μετατάξεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις, άγρια καταστολή των διεκδικητικών αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων κ.τ.λ. Αυτές τις πολιτικές και όσους επιχειρούν (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ή επιχειρήσουν να τις εφαρμόσουν, οι εκπαιδευτικοί και ο ελληνικός λαός τις έχουν καταδικάσει απερίφραστα.

F Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε οι αιρετοί μας :

· να είναι φωνές υπεράσπισης της δικαιοσύνης και της ισονομίας και έγκυρης ενημέρωσης όλων των συναδέλφων

· να εναντιώνονται δυναμικά στην επικείμενη αξιολόγηση και να μη συνυπογράφουν την κατάργηση των δικαιωμάτων μας

· να λειτουργούν με διαφάνεια και δημοκρατία και να μη συγκαλύπτουν τη διοίκηση και τον πελατειακό μηχανισμό της

και πάλι σας ευχαριστούμε

με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231

antoniskak18@gmail.com

Δάλλη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6974476651 - 22730.32940,

dalllimar@yahoo.com

Διαβάστε την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: