Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου προς τους μαθητές

Ανακοίνωση της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου προς τους μαθητέςΜπροστά στις ανώνυμες αποφάσεις – από ποιόν άραγε; - που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και καλούν τους μαθητές να κάνουν καταλήψεις «για τη Βόρεια Ήπειρο και τη Μακεδονία» η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου επισημαίνει:

1. Τα κηρύγματα μίσους ενάντια στους γειτονικούς μας λαούς, όχι μόνο δεν είναι «πατριωτικά» αλλά αντίθετα υπηρετούν τους εχθρούς της πατρίδας μας. Υπηρετούν τους σκοπούς των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) που έχουν κάθε συμφέρον από την διαίρεση και την έχθρα μεταξύ των λαών. Γιατί είναι αυτές οι μεγάλες δυνάμεις που ληστεύουν τον πλούτο των χωρών και των λαών της περιοχής.

Γιατί είναι αυτές οι μεγάλες δυνάμεις που γεμίζουν με βάσεις και στρατιωτικές δυνάμεις τη χώρα μας και την περιοχή. Γιατί είναι αυτές οι μεγάλες δυνάμεις που για τα δικά τους συμφέροντα επιδιώκουν και άλλους πολέμους και αλληλοσφαγές των λαών στην περιοχή. Τα κηρύγματα μίσους ,είναι κηρύγματα των εθνικιστών και των φασιστών, που είναι υπηρέτες αυτών των μεγάλων δυνάμεων. Εθνικιστές και φασίστες δεν έχουν λέξη να πουν ενάντια στις πολιτικές που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο των πολέμων.

Δεν έχουν λέξη να πουν ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας. Οι φασιστικές και εθνικιστικές κραυγές πρέπει να απομονωθούν! Οι μαθητές πρέπει να υποστηρίξουν την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη όλων των λαών, των εθνοτήτων και των προσφύγων απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς!

2. Αυτές τις μέρες οι μαθητές του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Φούρνων κάνουν κατάληψη απαιτώντας καθηγητές καθώς στα τέλη Νοέμβρη έχουν ακόμα πολλά κενά στο σχολείο τους. Τέτοιους δίκαιους αγώνες έκαναν πάντα οι μαθητές! Ενάντια στην αδικία, την τρομοκρατία και τον πόλεμο. Διεκδικώντας τα δικαιώματα τους στις σπουδές, στη δουλειά, στις ελευθερίες! Το δικαίωμα τους στη ζωή και στην ειρήνη! Ενάντια σε αυτούς που τους κλέβουν το βιβλίο, τον εκπαιδευτικό, τη δουλειά των γονιών τους. Ενάντια σε αυτούς που τους «φυλακίζουν» σε ένα άθλιο παρόν και τους ετοιμάζουν ένα μαύρο μέλλον. Οι μαθητές δεν είναι πιόνια των εθνικιστικών και φασιστικών κηρυγμάτων. Δεν θα χωρίσουν ούτε μέσα στο σχολείο, ούτε πουθενά αλλού, σε «ντόπιους», «αλλοεθνείς» και πρόσφυγες. Πρέπει ενωμένοι όλοι μαζί να αγωνιστούν για όλα όσα τους ανήκουν !

Σάμος 27-11-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: