Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημερωτικό από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημερωτικό από τις συνεδριάσεις στο ΠΥΣΠΕ Σάμου-Συνάντηση με Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σηςΑγαπητοί συνάδελφοι,
συνεδρίασε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 το ΠΥΣΠΕ Σάμου και συζήτησε τα εξής θέματα:
  1. Όρισε ομόφωνα τους προϊσταμένους στα ολιγοθέσια σχολεία και νηπιαγωγεία στο ΠΥΣΠΕ Σάμου. Αν κάποιος εκπαιδευτικός διαφωνεί με τον ορισμό των προϊσταμένων μπορεί να κάνει ένσταση. Επίσης σε προηγούμενη συνεδρίαση (13/9) ορίσθηκαν οι Δ/ντές: στο 1o Ραχών, η Σπανού Χριστίνα, στο 2o Αγίου Κηρύκου, η Καμίδου Κυριακή και στο Δ.Σ. Φούρνων, η Κάνδυλα Θάλεια.
  2. Ορίσθηκαν ομόφωνα οι αναπληρωτές των Δ/ντών: των Μυτιληνιών, η Καραγιάννη Βενετία, της Χώρας, η Τσιαφίδου Φωτεινή και του Πυθαγορείου, η Καραδημητρίου Δήμητρα.
  3. Άλλαξαν οι διαθέσεις ορισμένων εκπαιδευτικών μετά από αίτησή τους και μετά από αιτήματα και των Δ/ντών των σχολείων τους. Συγκεκριμένα: Η Ελαφρή Γεωργία ΠΕ05/Γαλλικών, (7) ώρες στο 1ο Σάμου,  (4) στο 2ο Σάμου, (2) στο 3ο Σάμου και (2) στο Βαθέος. Ο Μπλιάτκας Ζήσης ΠΕ08/Εικαστικών, (2) ώρες στο Δ.Σ. Κουμεΐκων αντί (2) ωρών στο Δ.Σ. Λέκκας. Η Καραθανάση Ειρήνη ΠΕ79.01/ Μουσικής, διατέθηκε (8) αντί (10) ώρες στο Δ.Σ. Χώρας και (6) αντί (4) στον Παγώνδα. Η Τζήκα Μαρία ΠΕ91.01/Θεατρικής Αγωγής, αποδεσμεύεται (2) ώρες από το Δ.Σ. Αγίου Κων/νου. Η πρότασή μας ήταν να εξετασθεί σε επόμενη συνεδρίαση μιας και είχαμε την διαβεβαίωση από τον αιρετό της ΔΑΚΕ ότι σήμερα θα γίνουν οι προσλήψεις της Β΄ φάσης. Τα 3 μέλη συμφώνησαν με την αποδέσμευση και το (1) μέλος να παραμείνει στο Δ.Σ. Αγίου Κων/νου. Επειδή η πρότασή μας μειοψήφησε και έπρεπε να πάρουμε θέση, στηρίξαμε, την αποδέσμευσή της και με 4-1 αποδεσμεύθηκε. Οι (2) ώρες θα προστεθούν στο 2ο Σάμου.
  4. Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (3-1) η αίτηση της Κουγιουμτζή Μαρίας ΠΕ06/Αγγλικής Γλώσσας, η οποία ζητούσε να αποδεσμευθεί από το 1ο Νέου Καρλοβάσου (8) ώρες και να διατεθεί στο Δ.Σ Μυτιληνιών. Συμφωνήσαμε με την απόρριψη, επειδή περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούνται στα 2 Δημοτικά σχολεία, μιας και το Δ.Σ. Μυτιληνιών είναι σχολείο τοποθέτησης.
  5. Δεν συζητήθηκε η διάθεση του Χατζηαραπίδη Γεώργιου ΠΕ86/Πληροφορικής, επειδή δεν υπήρχε αίτησή του. Όλες τις διαθέσεις μπορείτε να τις δείτε εδώ.
  6. Υπήρξε αίτηση βελτίωσης εκπαιδευτικού από το Δ.Σ Λέκκας στο 1ο Νέου Καρλοβάσου. Η θέση μας που διατυπώθηκε και σε προηγούμενο ενημερωτικό είναι ότι θα πρέπει να δίνεται το δικαίωμα της βελτίωσης θέσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς, γνωρίζοντας και τα αντίστοιχα κενά και όχι μεμονωμένα. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους εκπαιδευτικούς μπορεί να καλύψει το συγκεκριμένο κενό. Το λειτουργικό κενό του 1ου Νέου Καρλοβάσου θα καλυφθεί πριν από τη Β΄ φάση, όπως και οι υπόλοιπες αιτήσεις αναπληρωτών για βελτιώσεις θέσεων. Άρα οποιοσδήποτε συνάδελφος μπορεί να ζητήσει βελτίωση θέσης στα λειτουργικά κενά. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό της Δ/νσης Α/θμιας Σάμου ότι θα εξετάζεται κατά περίπτωση η βελτίωση θέσης των εκπαιδευτικών. Τα υπόλοιπα λειτουργικά κενά είναι σε ολιγοθέσια σχολεία (Πύργου, Καλλιθέας, Αγίου Κων/νου, Κουμεΐκων, Βουρλιωτών). Αντίστοιχα στα νηπιαγωγεία είναι (1ο Σάμου, 2ο Σάμου, Βαθέος, 1ο Καρλοβάσου, Κοντακεΐκων, Καλλιθέας)
  7. Τέλος, χορηγήθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε δύο αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς ΠΕ70/Δασκάλων και ΠΕ79.01/Μουσικής.
Δείτε εδώ το προηγούμενο ενημερωτικό μας για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Κακαγιάννης Αντώνης                                     Δάλλη Μαρία
                             Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,                      Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61231,                  6974476651 - 22730.32940,
                        antoniskak18@gmail.com                                            dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: