Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Εμάρψαμεν… της Νίνας Γεωργιάδου

ΜΑΘΗΤΕΣ 1Χθες ακουγοντουσαν ολη τη μερα, μονο ψαλμωδιες και η χαμηλη πτηση ενος ελικοπτερου.

Ηρθε η Κεραμεως για τον αγιασμο των σχολειων.

Αυτων που δεν χωρανε τα χαμινια του πρωιμου μεροκαματου σε οικοδομες και καϊκια, ουτε κατι ξεμπαρκα γυφτακια στις καροτσες με τα πλαστικα ανακλιντρα, ουτε τα προσφυγοπουλα χωρις ΑΜΚΑ, ουτε την Ινδιανα Παναγια του προηγουμενου βιβλιου θρησκευτικων.

Χωρανε σκορπιες και ασυνδετες πληροφοριες – να γινεται το μυαλο χυλος και να τηγανιζεται μετα μπροστα στην οθονη – αριστεια με σπρωξιες ποιος θα παρει τη σημαια για μοστρα, μπολικη παραπαιδεια, λεηλατημενη εφηβεια, απιστευτη πληξη, πρωιμη συμμορφωση προς τας υποδειξεις, πρωιμα γερασμενους εκπαιδευτικους και ατελειωτα χασμουρητα.

Η υπουργος παιδειας του κοσμικου κρατους που, κατα δηλωση της, θα διαμορφωσει την εκπαιδευτικη πολιτικη σε συνεργασια με το ιερατειο, εγινε δεκτη μεσα σε απολυτη ευπρεπεια και μουγκα.
Ουτε ενα πανο, μια ανακοινωση, μια εστω επιδοση ενος υπομνηματος που να λεει, π.χ. απο τον καιρο που ησασταν ξανα κυβερνηση μεχρι σημερα, το 2ο Γυμνασιο Καλυμνου συνεχιζει να στεγαζεται σε αμιαντοπαραγκες, το σχολειο της Ψιλιανης καταρρεοντας θα καταπλακωσει τα πρεζονια που το στοιχειωνουν, το ΕΠΑΛ δεν εχει ουτε τους μισους καθηγητες απ οσους χρειαζεται, ο μαθητικος πληθυσμος του νησιου μειωθηκε δραματικα γιατι χιλιαδες μεταναστευσαν κι εκει στη στρουγκα του προσφυγικου καταφυγιου εχει κατι πιτσιρικια ενος κατωτερου θεου που ψωμολυσσανε και φοβουνται.
Τιποτα. Μουγκα. Θλιβερα ταγιερακια, χειραψιες και χειροφιληματα.

Ο μητροπολιτης Περιστεριου , στον αγιασμο του 12ου Γυμνασιου σημερα ειπε, «πισω οι αθεοι και οι αλλοθρησκοι» σε παιδια δεκατριων χρονων.

Στη Μορια σφραγισαν τον παιδοτοπο, προφανως γιατι τα παιδια γερασαν μεσα στη λασπη.

Στη χτεσινη παρασταση που εκανε η ΟΛΜΕ.στο υπουργειο παιδειας, πηγανε τον προεδρο της ομοσπονδιας στην τουαλετα, με τη συνοδεια οργανου του προστασιας του πολιτη και στη συζητηση παρεβρισκοταν ανθρωπος της ασφαλειας (της ησυχιας και της ταξης)

Τα προσφυγοπουλα στα Σφαγεια εχουν ξεχασει τι ειναι το σχολειο.

Η Ειρηνη τους εδωσε μπογιες αφου δεν μπορει να τους δωσει αυτο που λεει τ ονομα της, η Ελενη απο ενα βραστο αυγο γιατι σπαμε το κεφαλι μας τι φτηνο εχει πρωτεϊνες και η Κατερινα κανονισε τη χοντρικη προμηθεια των αυγων για να τα καταφερουμε.

Μεσα σ ολο αυτο το σουρεαλισμο της μερας, τα αυγα και τη μυρωδια της ναφθαλινης του επελαυνοντος νεοσυντηρητισμου, σκιαχτηκα λιγο μη ξαναχρειαστει να πουμε τα αυγα, ωα και τα λουλουδια iα.

Γι αυτο σου λεω εμαρψαμεν.

Νίνα Γεωργιάδου

(Την ταινια που ακολουθει -μονο το 1ο μερος- την εφτιαξα πριν καμια δεκαρια χρονια, με τη φωνη της Ελενιτσας που εδινε σημερα τα αυγα Την ξαναειδα ψαχνοντας να βρω πού πηγε αυτο που χαθηκε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: