Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Καταγγελία ΣΕΠΕ Ικαρίας - Φούρνων: ‘Έγκλημα σε βάρος των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες!

Αποτέλεσμα εικόνας για ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες! ικαριασΈγκλημα σε βάρος των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες!

Για ακόμη μια χρονιά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά γεγονότων που αναδεικνύουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς του νησιού μας αλλά και όλης της χώρας στα αυτονόητα, μορφωτικά τους δικαίωματα. Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στην απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Εκπαίδευσης, όπου αυτό μεταφράζεται με τα κενά και ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μας, με τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με το σταγονόμετρο και με τις κακοσυντηρημένες σχολικές μονάδες.

Το έγκλημα γίνεται και σε βάρος των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία!

Συγκεκριμένα:

1) Μαθήτρια του Δ.Σχ. Ευδήλου που χρειάζεται υποστήριξη από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και ταυτόχρονα παρακολουθεί το Τμήμα Ένταξης, είναι αποκλεισμένη σπίτι της καθώς δεν υπάρχει συνάδελφος ΕΒΠ αλλά ούτε και έχει στελεχωθεί το Τ.Ε.! Το αποτέλεσμα; Η μαθήτρια δε πηγαίνει στο σχολείο ενώ η μητέρα αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δουλειά της καθώς αναγκάζεται να υποστηρίζει τη μαθήτρια ενώ είναι υποχρέωση του κράτους.

2) Μαθητής του Ειδικού Δ.Σχ. Καραβοστάμου δε μεταφέρεται στο σχολείο καθώς το πρόβλημα των μεταφορών στο νησί παραμένει. Δεν είναι άλλωστε καινούρια κατάσταση η μετεμποδίων μεταφορά μαθητών με ακατάλληλα μέσα και η προσέλευση - αποχώρησή τους εκτός σχολικού ωραρίου.

3) Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Καραβοστάμου παραμένει ακόμη κλειστό, καθώς δεν έγιναν εγκαίρως οι απαραίτητες ενέργειες από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου και εκρεμμεί ακόμη έγκριση για το άνοιγμα του!

4) Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, τα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία μας είναι πολλά και χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έλλειψη αίθουσας για να στεγάσει το Τ.Ε. στο 2ο Δ.Σχ. Αγίου Κηρύκου, με αποτέλεσμα οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να κάνουν μάθημα σε μοιρασμένες αίθουσες, χωρίς εποπτικό υλικό και άρα μην δέχονται σωστή και επαρκή ειδική διαπαιδαγώγηση.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα το έγκλημα εις βάρος των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία!

Ο Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων παλεύει για τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών! Να μη μείνει ούτε ένας μαθητής χωρίς εκπαιδευτικό! Έγκαιρη, ασφαλής και δωρεάν μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο! Με την ασφάλεια των μαθητών μας δεν παίζουμε !

Για το ΔΣ
                            Η Πρόεδρος             Η Γραμματέας                                  

Μηλιάδου Ανθή                Γεωργιάδη Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: