Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ημέρα αθλητισμού σε όλα τα σχολεία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για Ημέρα αθλητισμού σε όλα τα σχολεία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου
Με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα εναρμονιστεί φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου».

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, με εγκύκλιο που υπέγραψε,   προτείνει οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):
  • αερόβιες κινητικές δραστηριότητες : βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.,
  • ομαδικά -ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).
Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, αναφέρει η εγκύκλιος, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.

Όσον αφορά στα ολιγοθέσια σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής προτείνεται η συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. συμμετέχοντας ενεργά στην 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ τη Υγεία μου», θα πραγματοποιήσει κεντρική εκδήλωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β ́ Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών όλων των Τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών/τριών διαφόρων αθλημάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α. Αμαρουσίου)- στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών (έναντι του ηλεκτρικού σταθμού στάση Ειρήνη).

Οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, καλούνται να αποστείλουν τη δήλωση συμμετοχής αναγράφοντας τον αριθμό μαθητών/τριών και των συνοδών εκπαιδευτικών τους, τον τρόπο και το μέσο μετακίνησής τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: fysagogi@dide-v-ath.att.sch.gr μέχρι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες εορτασμού της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικούς Αθλητισμού-Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 απαιτείται:
α. έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),
β. κατάλληλη αθλητική ενδυμασία,
επιπλέον των ανωτέρω, για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις εκτός της σχολικής μονάδας απαιτούνται:
  • συμπληρωμένη η ονομαστική κατάσταση συμμετοχής των μαθητών/τριών και των συνοδών εκπαιδευτικών, την οποία οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θα έχουν μαζί τους την ημέρα της εκδήλωσης (επισυνάπτεται η σχετική κατάσταση),
  • ενυπόγραφη Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα/κηδεμόνα.
Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ή άλλων απρόβλεπτων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με ταυτόχρονη ενημέρωση των Υπεύθυνων Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού των Δ.Π.Ε. και Δ.Δ.Ε.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: