Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 24 Σεπτέμβρη

Αποτέλεσμα εικόνας για Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 24 Σεπτέμβρη
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το πρώτο κουδούνι βρίσκει τον κόσμο της εκπαίδευσης αντιμέτωπο με μια συνεχώς επιδεινούμενη κοινωνική, εργασιακή και σχολική πραγματικότητα.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην εκπαίδευση είναι αποκαλυπτικά και επιβεβαιωτικά των προθέσεών της. Εφαρμόζει παρελκυστική πολιτική στο ζήτημα των διορισμών, επικαλούμενη ότι δεν γνωρίζει τα κενά και τις πραγματικές ανάγκες σε εκπ/κούς, εμπαίζοντας  ξεδιάντροπα τον κόσμο της εκπαίδευσης αλλά και την κοινωνία ολόκληρη.

Τα δεδομένα του Myschool, ακόμη και με τη συρρικνωμένη εικόνα αναγκών που παρουσιάζουν, την ανάγκασαν σε προσλήψεις 20.000 σχεδόν αναπληρωτών, για την κάλυψη μέρους των πάγιων αναγκών λειτουργίας των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι διορισμοί για την Ειδική Αγωγή αναβάλλονται για το Δεκέμβρη, ενώ παραπέμπονται στις καλένδες για τη Γενική Αγωγή. Σε ότι αφορά το σύστημα των διορισμών υιοθετεί το προσοντολόγιο, την απαξίωση του πτυχίου και της προϋπηρεσίας και προσθέτει διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Η εφαρμογή του δίχρονου υποχρεωτικού δημόσιου και δωρεάν Νηπιαγωγείου υπονομεύεται εξόφθαλμα με κινήσεις καλής θέλησης της Υπουργού Παιδείας προς τους Δημάρχους, την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους ιδιώτες σχολάρχες και την πρόσφατη εξαίρεση των 13 δήμων, στο παρά πέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Η χορήγηση εκπαιδευτικών κουπονιών (voucher) για τη φοίτηση των νηπίων αυτών των δήμων σε ιδιωτικές δομές προσχολικής αγωγής ενισχύει το παράλληλο δίκτυο και προσφέρει ζεστό δημόσιο χρήμα σε ιδιώτες επιχειρηματίες αντί αυτό να παρέχεται στη δημόσια εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. γνωρίζει ότι γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Γι’ αυτό δρα προληπτικά! Επιχειρεί ένα συντριπτικό πλήγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκοντας τον απόλυτο αφοπλισμό του ώστε να μπορεί να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Ο Υπουργός Εργασίας εξήγγειλε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού μητρώου των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Παράλληλα, θεσπίζει τη λειτουργία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης για απεργία.

Πρόκειται για ωμή επέμβαση στη δράση και στη λειτουργία των συνδικάτων από τη μεριά της κυβέρνησης της Ν.Δ. Η εφαρμογή τέτοιου είδους πολιτικών υποκρύπτει αφενός το φακέλωμα των εργαζομένων, τον ασφυκτικό έλεγχο και την παρακολούθηση της συνδικαλιστικής τους δράσης, την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς και αφετέρου καταργεί τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων για τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων για κινητοποιήσεις, όπως και τις Γενικές Συνελεύσεις.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας λοιπόν απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τις επιταγές του ΟΟΣΑ υπηρετούν ξεκάθαρα το σύνολο των νεοφιλελεύθερων/νεοσυντηρητικών αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, την αυτονομία της σχολικής μονάδας, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη λειτουργία της με όρους επιχείρησης. Επιδιώκουν την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και την απογείωση – καθιέρωση της ελαστικής εργασίας για τους αναπληρωτές. Ταυτόχρονα επιχειρούν να βάλουν «στο γύψο» τους εκπαιδευτικούς και εργατικούς αγώνες.

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις, από την απεργία!
Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση
στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 10:00!!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: