Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ΟΧΙ στη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ Σάμου - ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από τις συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

ΔΟΕ: Απεργία-αποχή κάλυψης παραιτηθέντων μελών από συνεδριάσεις Υπηρεσιακών  Συμβουλίων | especial.grΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δ.Σ. ΤΟΥ Συλλόγου Δ/Ν Σάμου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου καλεί ΟΛΑ τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Σάμου (διορισμένα και δοτά αιρετά) να παραιτηθούν και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή που προκήρυξε η ΔΟΕ από την Πέμπτη 12 Απριλίου 2021 για να μην συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Σάμου. Διαφορετικά θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες διαγραφής τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και του Συλλόγου μας.

Η «εκλογική διαδικασία»-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 βρήκε απέναντί της την συντριπτική αποχή – 98% στις εκλογές αιρετών του ΠΥΣΠΕ Σάμου - που επιφύλαξαν οι εκπαιδευτικοί ως απάντηση στην αδιάλλακτη στάση και την αλαζονεία του υπουργείου Παιδείας .

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την σύμφωνη γνώμη της Δ/ντριας Αθμιας Εκπ/σης Σάμου αντιμέτωπη με την παραίτηση των «εκλεγμένων» και την άρνηση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής για τις θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, προχώρησε σε μια ακόμη απαράδεκτη ενέργεια.

Προχώρησε στη συγκρότηση των Υ.Σ., με μέλη συναδέλφους που δεν είχαν καν υποβάλει αίτηση για τις θέσεις των διορισμένων μελών.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου , συντασσόμενος με την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (1528/14/04/21) ΟΜΟΦΩΝΑ καλεί για τελευταία φορά:

  • Τους δοτούς «αιρετούς» που τοποθετήθηκαν με αυταρχικό τρόπο, δίχως καν να ερωτηθούν, από τη διοίκηση, να παραιτηθούν άμεσα, δηλώνοντας ξεκάθαρα τη βούλησή τους να μη διευκολύνουν τους αντιδημοκρατικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. που στοχεύουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων.
  • Τους συναδέλφους που διορίστηκαν ως μέλη των φερόμενων ως υπηρεσιακών συμβουλίων (δίχως αίτησή τους στις περισσότερες περιπτώσεις), να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, ώστε να μην γίνουν όργανα της αυταρχικού χαρακτήρα πολιτικής της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
  • Όλα τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων, τόσο των διορισμένων μελών της διοίκησης όσων και των δοτών αιρετών, προκειμένου να γίνει πράξη η αποτροπή των συνεδριάσεων των νόθων υπηρεσιακών συμβουλίων, μέχρι η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί με την αυταρχική πολιτική της στο ζήτημα των εκλογών των αιρετών και της λειτουργίας των υπηρεσιακών συμβουλίων να συμμετάσχουν στην απεργία – αποχή από τις συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από τη Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, που κηρύσσει η ΔΟΕ.

Η απεργία – αποχή καλύπτει όλους τους συναδέλφους ώστε να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις όταν καλούνται, δίχως οικονομικό κόστος αφού ακόμη και εάν οι συνεδριάσεις γίνονται εντός ωραρίου αυτοί θα προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους ως εκπαιδευτικοί. Με τον τρόπο αυτό όλα τα μέλη (διορισμένα και δοτοί αιρετοί) είναι απολύτως κατοχυρωμένα να μην παραστούν στη συνεδρίαση ώστε αυτή να μην πραγματοποιηθεί ελλείψει απαρτίας και να υποχρεωθεί το Υπουργείο να αποδεχτεί τη θέση του κλάδου για τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων. Είναι αυτονόητο ότι προηγούμενα θα πρέπει να έχουν υποβάλει την παραίτησή τους από τις θέσεις διορισμένων μελών και δοτών αιρετών, στις οποίες τοποθετήθηκαν σε εφαρμογή του αντιδημοκρατικού άρθρου 123 του ν.4763/2020.

Όποιοι αγνοήσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης της πλήρους συνδικαλιστικής κάλυψης της Ομοσπονδίας, δεν παραιτηθούν και δεν απέχουν από τις συνεδριάσεις να γνωρίζουν ότι θα θέσουν εαυτόν εκτός κλάδου και θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες διαγραφής τους σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και του Συλλόγου μας.

Απαιτούμε:

  • Την παράταση της θητείας των αιρετών που εκλέχθηκαν για τελευταία φορά με γνήσια δημοκρατικές διαδικασίες το 2018. Για τον κλάδο, αιρετοί είναι μόνο αυτοί.
  • Απαιτούμε να πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέων αιρετών μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω πανδημίας και με διά ζώσης ψηφοφορία. Δεν επιτρέπουμε στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να επιτύχει την αποπομπή των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Εκ μέρους του Δ.Σ Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: