Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Γενάρης 2022 – Πώς ανοίγουν τα σχολεία;

      Το ΥΠΑΙΘ ανοίγει τα σχολεία, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 50.000, χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο προστασίας και κυρίως χωρίς να έχει πλάνο για την κάλυψη των κενών όχι μόνο αυτών που υπάρχουν, αλλά και των χιλιάδων που θα δημιουργηθούν αμέσως μετά τις 10/1 με τη διασπορά που πρόκειται να ακολουθήσει, έτσι όπως αποκαλύφθηκε στη εκ των υστέρων συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Την πρώτη ημέρα πάνω από 15.500 self test μαθητών και εκπαιδευτικών βρέθηκαν θετικά.

Κλείνει τα μάτια λοιπόν το υπουργείο στα μέτρα που αρνείται πεισματικά να πάρει, αντίθετα δεν παγώνει και επιμένει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση καθώς και όλο το γραφειοκρατικό μοντέλο που προσπαθεί να επιβάλλει (εργαστήριο δεξιοτήτων, εσωτερικός κανονισμός κ.λ.π) Αξιωματούχοι του υπουργείου καθώς και το ΙΕΠ αντί να σταθούν δίπλα στους εκπαιδευτικούς στην δύσκολη αυτή περίοδο προσπαθούν να τους επιβάλουν δυσβάσταχτη γραφειοκρατία καθώς και τη διαδικασία κατάταξης και κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων. Έτσι οι εκπαιδευτικοί καλούνται  μέχρι τις 12/1 να προχωρήσουν σα να μη συμβαίνει τίποτα την κατάθεση της Β2΄ φάσης  Συλλογικού Προγραμματισμού!

Δύο ημέρες μετά το άνοιγμα κι ενώ το υπουργείο δεν έχει καταφέρει ούτε τα σελφ τεστ να διανείμει, σχεδόν πριν ακόμα μπούμε στην τάξη και συναντήσουμε ξανά τα παιδιά, πριν προλάβουμε να δούμε ποιος νοσεί και ποιος όχι πρέπει να  καταθέσουμε τα σχέδια δράσης.

Κι ενώ το υπουργείο που μόλις φέτος ανακάλυψε την αξία της ζωντανής εκπαίδευσης, αφού χρυσοπλήρωσε την τάχα δωρεάν πλατφόρμα (1. 896. 630 ευρώ για την χρήση της πλατφόρμας webex για την χρονιά 2021), και αφού παρέδωσε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στην εταιρεία έρχεται να επιμείνει και στην αξιολόγηση/εκποίηση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Απέναντι στην ανάλγητη στάση έχουμε να αντιπροτείνουμε τον μαζικό και συλλογικό αγώνα που ξεκίνησε με την απεργία – αποχή συνεχίστηκε και κορυφώθηκε στη μεγαλειώδη απεργία στις 11/10 διαρκεί μέχρι σήμερα και θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί.

Συνάδελφοι μέχρι να ξαναμπούμε σε απεργία- αποχή βαδίζουμε ενωμένοι και αναρτούμε τα ενιαία κείμενα που έχει στείλει η Ομοσπονδία με σκοπό να μην μπορεί να γίνει κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Στη Σάμο 23 στα 24 Δημοτικά Σχολεία και 21 στα 23 Νηπιαγωγεία με ενότητα αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη θα επιστρέψουμε στο υπουργείο το φόβο που προσπαθεί να σπείρει μέσω απειλών.

Συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε. Μέχρι 12/1 όλα τα σχολεία αναρτούμε τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ για την Β2 φάση. Καλούμε τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να υιοθετήσουν και να αναρτήσουν τα νέα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ στην επόμενη φάση προγραμματισμού και να ενημερώνουν άμεσα τον Σύλλογο για οποιαδήποτε αυθαιρεσία και προσπάθεια δ/ντών/τριών που ενδεχομένως θέλουν να ανεβάσουν δικά τους κείμενα.

Κάνουμε έκκληση και στα λίγα σχολεία/νηπιαγωγεία που έχουν μπει στη διαδικασία της αξιολόγησης, να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να συνταχτούν με την πλειοψηφία των σχολείων του Συλλόγου μας.

Δίνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ έναν δίκαιο αγώνα για την δημόσια εκπαίδευση και

τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών!!

Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ΤΩΡΑ!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: