Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Πώς το υπ. Υγείας με εγκύκλιο μετατρέπει τις ιδιωτικές κλινικές σε «Covid Free»

Ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών covid εξασφάλισαν από το υπουργείο Υγείας οι ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα υπηρεσιών Υγείας που ήρθε στη δημοσιότητα, με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου. Όπως καταγγέλλεται από γιατρούς και την αντιπολίτευση, τα κριτήρια που έχουν τεθεί επί της ουσίας δίνουν τη δυνατότητα στις ιδιωτικές κλινικές να μην παίρνουν κανέναν ασθενή Covid ή να επιλέγουν οι ίδιες ποιο περιστατικό και εάν θα νοσηλευτεί.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως στη μάχη κατά της πανδημίας εισέρχονται 300 κλίνες covid από μεγάλες κλινικές του ιδιωτικού τομέα.

Το θέμα ανέδειξε τόσο ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην

υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, όσο και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου, οι οποίοι αναφέρθηκαν και σε ένα περιστατικό στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου ασθενείς, εκ των οποίων ένας διασωληνωμένος, περίμεναν τις ιδιωτικές κλινικές να συναινέσουν για τη διακομιδή τους.

Πάνος Παπανικολάου: Κοροϊδία χωρίς τέλος

Με ανάρτησή του, ο κ. Παπανικολάου, αφού παρέθεσε την απόφαση, ανέφερε πως «λύθηκε το υποτιθέμενο «μυστήριο» γιατί οι ιδιωτικές κλινικές πρακτικά δεν παίρνουν ΚΑΝΕΝΑΝ ασθενή COVID στην Αττική με αποτέλεσμα ιδιαίτερα από χθες 10/1/22 να παραμένουν στα ΤΕΠ των δημόσιων νοσοκομείων πολλές νέες εισαγωγές γιατί δεν βρίσκουν κλίνη νοσηλείας στις πτέρυγες COVID που είναι υπερπλήρεις».

Και πρόσθεσε: «Πάλι όπως την περασμένη άνοιξη μόνο όσους είναι έτοιμοι για εξιτήριο και αν μπορεί να πάρουν οι κκ ιδιώτες κλινικάρχες (με το αζημίωτο και με πανάκριβο κρατικό νοσήλιο). Κοροϊδία χωρίς τέλος πάλι με υπογραφή του ΓΓ υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλου και για άλλη μια φορά ατέλειωτες προπαγανδιστικές επικοινωνιακές φούσκες fake news από την κυβέρνηση προς την κοινή γνώμη».

Μάλιστα, σχετική καταγγελία είχε κάνει από χθες το βράδυ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: