Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΠΕ Σάμου: «Κλήση σε έγγραφη αιτιολόγηση της μη πραγματοποίησης σύγχρονης τηλεκπαίδευσης στις 24/01»

ΣΑΜΙΑΚΟΝ ΒΗΜΑ": Σύλλογος Δασκάλων & ΝηπιαγωγώνΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν Σάμου σχετικά με την κλήση σε έγγραφη αιτιολόγηση της μη πραγματοποίησης σύγχρονης τηλεκπαίδευσης στις 24/01, από τη ΔΙΠΕ Σάμου

Τις τελευταίες μέρες και ώρες το ΥΠΑΙΘ έχει επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο έκδοσης εγκυκλίων και οδηγιών σε μια προσπάθεια επιβολής της «τηλεκπαίδευσης» ακόμα και σε συνθήκες κακοκαιρίας και χιονιά, επιχειρώντας να την μονιμοποιήσει «δια πάσα νόσο» και να την παρουσιάσει ως υποχρεωτική και εναλλακτική της δια ζώσης διδασκαλίας. Συγχρόνως, αρκετές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένης της ΔΙΠΕ Σάμου) στέλνουν βροχή τα «εντέλλεσθε» με περίσσιο ζήλο, ενώ δε λείπουν και οι προφορικές εντολές και απειλές. Το εργασιακό ωράριο και οι Κυριακές – αργίες έχουν πάει περίπατο για τη Διοίκηση και το ΥΠΑΙΘ, ενώ η αγανάκτηση των συναδέλφων περισσεύει.

Το ποτήρι ξεχείλισε με την τελευταία «εντολή» της ΔΙΠΕ προς τα σχολεία και τους Διευθυντές/ Προϊσταμένους/ες να συμπληρώσουν φόρμα στην οποία να «απολογηθούν» όσα σχολεία δεν πραγματοποίησαν σήμερα τηλεκπαίδευση και να το αιτιολογήσουν. Αρχικά να τονίσουμε ότι οι οδηγίες αυτές είναι άτυπες, ανυπόγραφες και δεν έχουν καμία διοικητική και νομική ισχύ. Συγχρόνως, και άλλες Διευθύνσεις Εκπ/σης έχουν αποστείλει αντίστοιχες φόρμες, στις οποίες μάλιστα ζητάν από τους Διευθυντές να κατονομάσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση. Πρόκειται για κεντρική γραμμή «κουκούλας» από το ΥΠΑΙΘ, η οποία υιοθετείται με περίσσιο ζήλο σε ορισμένες ΔΙΠΕ και η οποία θα επιχειρηθεί να γενικευτεί, αν δεν τους σταματήσουμε!

Ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου στηρίζει με κάθε τρόπο τις αποφάσεις των Σ.Δ. και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν έχουν καμία νομική και υπηρεσιακή υποχρέωση να βάλουν πλάτη στις επικοινωνιακές και πολιτικές στοχεύσεις και μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου. Γνωρίζουν τις ανάγκες των μαθητών και των σχολείων τους καλύτερα από τη Διοίκηση και τα στελέχη της και αποφασίζουν δημοκρατικά με παιδαγωγική και κοινωνική υπευθυνότητα.

Απαιτούμε από τη ΔΙΠΕ Σάμου να αποσύρει την συγκεκριμένη φόρμα και να σταματήσει τις πρακτικές των ανυπόστατων απειλών και πιέσεων. 

Καλούμε τη ΔΟΕ να παρέμβει για το ζήτημα κεντρικά. 

Καλούμε τους/τις Διευθυντές/τριες να αγνοήσουν τις παράλογες και συχνά παράτυπες εντολές και απειλές της Διοίκησης και να μην υποκύπτουν σε αυτές. 

Να μην επιτρέψουμε στο ΥΠΑΙΘ και την Κυβέρνηση να επιβάλλει πρακτικές των σκοτεινότερων εποχών !

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: