Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Ανακοίνωση για την τηλεκπαίδευση στις συνθήκες της κακοκαιρίας

Κλειστές οι σχολικές μονάδες την Παρασκευή 27/01 στον Δήμο Δυτικής ΣάμουΟι εκπαιδευτικοί έχουν αποδείξει ότι στέκονται δίπλα στους μαθητές και στις οικογένειές τους, παρά την ανύπαρκτη ουσιαστικά στήριξη της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ.

Λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας οι Δήμοι της Σάμου αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείωνγια αύριο, Παρασκευή 27/1. Η ΔΙ.Π.Ε. Σάμου καλεί τα μαθήματα να γίνουν με τηλεκπαίδευση webex.

Όλοι έχουν διαπιστώσει και το υπουργείο παραδεχτεί ότι η τηλεκπαίδευση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κανονική εκπαίδευση. Είναι υποκριτικό να λέει ο οποιοσδήποτε και ειδικά το υπουργείο και η κυβέρνηση ότι πρέπει να..

αναπληρώνονται τα μαθήματα μιας μέρας, απ’ τη στιγμή που αδιαφορούν πραγματικά για χιλιάδες ώρες μαθημάτων που χάνονται όλο το χρόνο, μέχρι και σήμερα, λόγω των πολύ μειωμένων σε σχέση με τις ανάγκες, προσλήψεων εκπαιδευτικών.

Κανένας συνάδελφος δεν υποχρεούται να διαθέτει τον προσωπικό του χώρο, τον εξοπλισμό και τη σύνδεσή του στο διαδίκτυο και να λέει ότι κάνει κανονικό μάθημα σε παιδιά, που, επίσης, ένα μεγάλο μέρος τους δεν διαθέτει καν υπολογιστή στο σπίτι.

Κανένας συνάδελφος, επίσης, δεν υποχρεούται να πάει αύριο στο σχολείο του, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά του. Στην περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, θεωρούμε αδιανόητο να επιβάλλεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ισχύουν για όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, και πρωτίστως ενδιαφέρει η ασφάλειά τους, αλλά και σε κάθε περίπτωση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος προέχει η ασφαλής πρόσβαση στους χώρους εργασίας των εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη πάρουν μέρος στην παρωδία της τηλεκπαίδευσης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αρχοντούλης Ιωάννης

Ο Γραμματέας

Μαρούπας Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: