Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία μία εβδομάδα αργότερα λόγω έξαρσης εποχικής γρίπης και κοροναϊού

Την ανάγκη προστασίας του παιδικού πληθυσμού από τη γρίπη, και εν αναμονή έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης μετά τις γιορτές, επισήμανε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου». Ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πρότεινε παράταση των σχολικών διακοπών για μία εβδομάδα.

Όπως επισήμανε, τα κρούσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα, αλλά τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα.

«Μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές», προειδοποίησε. «Στην Αγγλία τον..

Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά όπως ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί αλλού. Πρέπει να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε» σημείωσε.

Ο Νίκος Καπραβέλος επισήμανε ότι υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. «Όλοι είχαν προβλέψει πως το κύμα το χειμωνιάτικο θα είναι τρομακτικό», πρόσθεσε, ωστόσο εμφανίστηκε σχετικά καθησυχαστικός όσον αφορά την Κίνα και τα κρούσματα Covid-19..

Είπε ότι δεν τον ανησυχεί η Όμικρον, ότι τα μέτρα που παίρνει η Ευρώπη είναι προληπτικά, αλλά χρειάζεται επιτήρηση και συνεργασία με τον ΠΟΥ για να μην αποτελέσει εκκολαπτήριο νέων στελεχών. Τόνισε δε ότι η έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού έχει περιοριστεί σε σχέση με πέρυσι και η υπάρχουσα πίεση στα νοσοκομεία οφείλεται στις ιογενείς λοιμώξεις.

Και τόνισε ότι «όπως δυστυχώς φάνηκε και στην περίπτωση του 6χρονου από τα Γρεβενά, ο οποίος υπέστη ανακοπή και είναι κλινικά νεκρός, δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ Παίδων, γι' αυτό θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: