Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!! Από τη Δευτέρα, 18 Γενάρη 2010, ξεκινά η λειτουργία του 3ου νηπιαγωγείου Σάμου



Η Ένωση Γονέων Σάμου με έγγραφό της από τον Ιούλιο είχε ζητήσει από τη Νομαρχία και το Δήμο να βρεθεί κατάλληλος χώρος για τη λειτουργία του νέου νηπιαγωγείου από τη νέα σχολική χρονιά, επειδή οι αίθουσες του παλιού νηπιαγωγείου στον Άγιο Νικόλαο δεν ήταν κατάλληλες σύμφωνα με την αυτοψία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Από τις 23 Νοέμβρη είχαμε  επισημάνει  τα προβλήματα στο 3ο νηπιαγωγείο Σάμου και την καθυστέρηση του Δήμου στο να ετοιμάσει τη μία από τις δύο αίθουσες, επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα χρήματα και για τις δύο.


Τελικά, τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 θα ξεκινήσει η λειτουργία του 3ου νηπιαγωγείου Σάμου, με κλασικό και ολοήμερο τμήμα και με τρεις νηπιαγωγούς που είχαν ορισθεί από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου (ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ), από τις αρχές Σεπτέμβρη.

Οι γονείς, που ο τόπος διαμονής τους απέχει περισσότερο από 1200 μέτρα, έχουν τη δυνατότητα με μία υπεύθυνη δήλωση, να δηλώνουν ότι οι ίδιοι, με δική τους ευθύνη, τα μεταφέρουν. Έτσι έχουν αποζημίωση 42 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί που φοιτά στο κλασικό τμήμα και 84 ευρώ για κάθε παιδί στο ολοήμερο.

Για να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα από τη νέα σχολική χρονιά, καλόν είναι ο Δήμος να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να δοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα της μελέτης από τον ΟΣΚ, για την προετοιμασία της 2ης αίθουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: